Jedan tata je napisao: “Moja kći je danas dobila prvu mjesečnicu. Nalazila se u autobusu…”

302
menstruacija
Foto: Stjepan Ivan Horvat FB

Oko pitanja menstruacije postoji dugogodišnji i duboko ukorijenjeni tabu. O menstruaciji se u javnom prostoru ne govori dovoljno, iako je riječ o normalnoj tjelesnoj funkciji i dijelu odrastanja. Razgovor o menstruaciji često je vezan uz osjećaj srama i nelagode, a ukoliko sagledamo dublje, nesumnjivo se temelji ove problematike nalaze u kulturi i društvu. Čak i činjenica da menstruaciju ne nazivamo originalnim nazivom već koristimo zamjenske nazive kao što su „oni dani u mjesecu“, „stvari“, „tetka“ i sl. govori koliko je ova prirodna pojava obavijena velom srama. Stoga, jedan je otac na društvenim mrežama podijelio situaciju koja se dogodila njegovoj kćeri. Naime, njegova kćer je dobila prvu menstruaciju u autobusu.

“Jedan tata je napisao: “Moja kći je danas dobila prvu mjesečnicu. Nalazila se u autobusu i tinejdžer koji je godinu dana stariji od nje prišao joj je i rekao na uho, imaš mrlju na hlačama. Omotaj moj džemper oko struka i vrati se kući presvući.

Danas želim zahvaliti roditeljima ovoga djeteta što su tako odgojili svoje dijete. Nije ju snimao, nije ju slikao, nije ju razotkrio, nije je ismijavao niti je maltretirao, već joj je pomogao.”
Kada se dijete odgaja u ljubavi, nježnosti, poštovanju, solidarnosti, toleranciji i duhu služenja, tada je svijet ljepši.
Aplauz za one roditelje koji svojoj djeci usađuju moralne i duhovne vrijednosti, ali dvostruki aplauz za djecu koja ih provode u djelo.
(Gentleman Polska)”, poručio je na društvenim mrežama.
Snimka zaslona 2022-12-01 081532
Izvor: Screenshot FB

L.B.

Komentari