Jadran ove godine pun “plivajućih beštija”

93

Dalmacija se ove godine može pohvaliti s velikim brojem neočekivanih posjetitelja, koji su iskusili čari Jadranskog mora. Prvi je bio morski pas, viđen u blizini Makarske, no tu je životinju bilo još i najviše uobičajeno vidjeti u moru u usporedbi s ostalim “plivaćim beštijama.”

Tako su nazvane životinje koje su zatečene kako se kupaju u moru, a fotografije objavljene na Facebook stranici Dnevna doza prosječnog Dalmatinca. Prvo je oduševljenje izazvala kokoš.

2019. godina u Dalmaciji definitivno nije normalna. Nakon svih predatora u moru, viđen još jedan. 🤣🐔#pikyP.S. kokoš je snimljena kod Bibinja, za sve koji pitaju

Objavljuje Dnevna doza prosječnog DalmatincaSubota, 6. srpnja 2019.

Nakon nje viđena još jedna pernata “beštija”, za koju je ipak više uobičajeno da pliva rijekom ili jezerom, no očito se zaželjela i malo soli ili je odlučila pocrniti.

Objavljuje Dnevna doza prosječnog DalmatincaNedjelja, 7. srpnja 2019.

Svatko se iznenadio vidjevši na stranici i fotografiju “morskog konja.”

Nema kraja zvirima…Konj u moru na Brodarici! 🐴 #Đihy🤣

Objavljuje Dnevna doza prosječnog DalmatincaNedjelja, 7. srpnja 2019.

Zabilježena je i kornjača…

Kod Šibenika upravo snimljena kornjača. Dakle, nakon morskog pasa i vepra, stigla je i ona! Gasi Internet!#moky #veky #koky2019 🦈🐖🐢🤣🤣🤣

Objavljuje Dnevna doza prosječnog DalmatincaČetvrtak, 27. lipnja 2019.

 

Dnevna doza prosječnog Dalmatinca svakog dana prenosi zanimljive fotografije s lica mjesta, a humor njezina admina Miše Živaljića privukao je gotovo 250 tisuća pratitelja. Na svoj duhovit način osvrnuo se admin i na fenomen pojave brojnih “plivajućih beštija” ove sezone te svima poslao poruku: “Svi koji niste, dođite nam ove 2019., skočite u more i postanite dil našeg životinjskog carstva!”

Nema portala koji nije prinija da je u Jadranu ovo lito zapliva morski pas, vepar, kornjača, zmija, kokoš. Jutros i…

Objavljuje Dnevna doza prosječnog DalmatincaNedjelja, 7. srpnja 2019.

 

 

Komentari