Iznenađenje! Obitelj otkrila divovsku ručno oslikanu ploču Monopoly ispod starog tepiha u svom domu

18

Korisnik Reddita, Yamaha234, otkrio je što je njegova obitelj pronašla kad su maknuli tepih u svom domu: divovsku ploču Monopoly.

Ploča je bila naslikana na pod i temelji se na američkoj verziji igre. Potpuno je točna, a za njezino oslikavanje bili su vjerojatno potrebni dani.

Otkriće je bilo potpuno iznenađenje i nejasno je kako je daska korištena ili kada je točno dovršena. Postoje dobre šanse da je onaj tko je stvorio ploču također imao postavljene nekakve figurice i novac. Može se samo naslutiti gdje su komadi sada.

While tearing up their carpet, my in-laws found a giant monopoly board from pics

Neki su rekli da je unatoč tome što se to činilo jedinstvenim nalazom, u mnogim podrumima u SAD-u pedesetih godina na njima je bila naslikana daska Monopoly ili izgrađena pločicama. Redditor je komentirao: “Pokazao sam ovo mojoj supruzi i podsjetila me da je u našoj blizini čitav kvart, izgrađen sredinom 50-ih godina, na kojem su podovi za igru ​​obojani ili popločani u maniri igre. Izgleda da je to bilo mjesto prodaje ili tako nešto.”

Monopoly je najpopularnija društvena igra koja je ikad stvorena. Otkad je prvi put stvorena 1935. godine, prodana je u preko 250 milijuna izdanja i licencirana je u 103 zemlje. Postoji vrlo velik broj različitih setova, koji se ponekad temelje na različitim gradovima širom svijeta ili na elementima popularne kulture poput filmova. Sve igre, međutim, slijede gotovo ista pravila.

Iako su je neki kritizirali zbog poticanja na pohlepu, izvorni je tvorac namjeravao da igra bude alat kojim će se pokazati opasnosti kapitalizma i monopolskog poslovanja.

Izvor: My Modern Met

Komentari