Izbjegnite najčešće greške prilikom pakiranja za putovanje uz ove savjete

37

Odlazak na odmor je najbolji, no pakiranje… Nije baš zabavno? Pokušavate ugurati svoje najdraže stvari i odjeću u kofer. Zapravo, tjeskoba oko otkrivanja što spakirati (i kako to sve uklopiti) može malo prigušiti vaše uzbuđenje prije bijega na odmor.

Bez obzira jeste li netko tko se počinje pakirati tjedan dana prije vremena ili čekate do posljednjeg trenutka, ovi trikovi osigurat će vam da se omiljena haljina ne nabora i da imate dovoljno mjesta za suvenire. Nastavite čitati kako biste naučili kako se spakirati brže, pametnije i bez stresa.

Najprije zarolajte odjeću i spakirajte je

Najbolji način da spriječite nabore i iskoristite svoj prostor najbolje je koristiti metodu rolanja. Nakon što ste sve smotali, stavite hlače i gornji dio odjeće u kofer prije cipela i dodataka; zatim uklopite u druge predmete neobičnog oblika poput preparata za kosu.  Lijepa nuspojava ove tehnike je i ta da štedi prostor u kovčegu. Isto vrijedi za vakuumske vrećice koje smanjuju volumen odjeće u kovčegu.

Cipele u kovčegu osigurajte čarapama

Prema riječima profesionalnih putnika, obuću nikada ne biste trebali odložiti u plastičnoj vrećici u kovčeg jer se na taj način brže udubljuje zbog pritiska ostalih predmeta. Kako biste zadržali izgled svoje zatvorene obuće, isplati se poslužiti čarapama, a jednokratne kape za tuširanje savršena su alternativa plastičnim vrećicama jer na higijenski način pokrivaju potplat obuće.

Odaberite tkanine pogodne za putovanja

Tkanine (poput platna ili pamučnog kepera) sklonije su naboravanju, no profesionalni preporučuju tkanine od prirodnih materijala kako bi tijelo moglo disati kada putujete.

Na vrh spakirajte outfit koji ćete prvo nositi

Ako znate da silazite iz aviona i idete ravno na večeru ili sastanak, planirajte svoju odjeću i posljednju je stavite u kofer. Na taj način, kad stignete, nećete morati kopati po svemu ostalom da biste ga pronašli (uz to će biti manja vjerojatnost da se odjeća nabora). Ova je strategija izvrstan izgovor za razmišljanje o tome što ćete odjenuti unaprijed kako ne biste napravili jednu od najvećih pogrešaka u pakiranju: čekate do posljednjeg trenutka da se spakirate.

Postavite teške predmete u podnožje kofera

Važnije stvari poput cipela i knjiga držite na mjestu gdje se nalaze kotači na koferu. Ovo postavljanje pomaže da vaša torba ostane stabilna u uspravnom položaju i sprječava razbijanje drugih predmeta.

Izbjegavajte previše ili premalo stvari koje ćete spakirati

Iako biste mogli doći u iskušenje da ostavite mjesta za suvenire, dodatan prostor znači da se predmeti mogu pomicati, zgužvati ili slomiti. Prazna mjesta popunite vrećicama (i kasnije ih napunite uspomenama s putovanja). Važno je ne pretjerano se pakirati (pogotovo ako nosite samo ručnu prtljagu).

Držite važne lijekove u torbici, a ne u koferu

Čak i ako planirate nositi torbu, još uvijek postoji rizik da je morate provjeriti na ulazu. Ako su lijekovi u vašoj torbici, imat ćete ono što vam treba.

Sigurna pohrana kozmetike

Curenje gela za tuširanje ili parfema u prtljazi jednako je neugodno koliko i nepotrebno. Rješenje ovog čestog problema pri pakiranju nalazi se u prozirnoj foliji. Jednostavno odvijte čep sa šampona ili bočice parfema, stavite sloj prozirne folije i ponovno ga zavijte. Na ovaj način osigurat ćete to da tekućina nikada ne iscuri.

Izvor: Good House Keeping

Komentari