Izbjegavajte ovakvu pseću hranu, otkriveno da je uzrok smrti stotine pasa

156

U Americi je od dilatativne kardiomiopatije uginulo oko 120 pasa. Kako bi spriječili daljnje nesretne slučajeve, stručnjaci su se bacili u istraživanje što je uzrokovalo pad apetita pasa, kašljanje, a na kraju i smrt.

Došli su do otkrića da je do zatajivanja srca kod pasa došlo zbog konzumacije nekih psećih hrana, koje su dostupne i na hrvatskom tržištu. Zajedničko svim psećim hranama koje su uzrokovale smrt pasa je to što sadrže mahunarke, sjemenke i krumpire. Uz to grašak, grah, leća, slanutak i soja često se koriste u psećoj hrani da pojačaju sadržaj proteina.

Dilatativna kardiomiopatija predstavlja disfunkciju miokarda koja dovodi do zatajivanja srca. Nisu sve pasmine jednako podložne toj srčanoj bolesti. Zabilježeno je da su dva zlatna retrivera počela kašljati i iznenada uginuli, a jeli su hranu Health Beef&Potato.

Zbog istog razloga uginuo je i francuski buldog, koji se hranio s California’s Natural. Na popisu rizične pasje hrane nalaze se još i 4Health, Earthborn Holistic, Blue Buffalo, Nature’s Domain, Fromm, Merrick, Natural Balance, Orijen, Nature’s Variety, NutirSource, Nutro i Rachael Ray Nutrish.

U skupinu pasa podložnijih srčanim zastojima spadaju i bokseri, koker španijeli, dobermani i njemačke doge. Agencija koja je provela istraživanje uputila je apel proizvođačima hrane, koji su najavili dotatno istraživanje o utjecaju hrane na pse.

 

Komentari