Ivanišević i Đoković rade selfije, prvi put su na istoj strani

49

Nakon što su se pojavile fotografije novinarke poznatog beIN Sportsa Charlotte Gabas na kojima dva najbolja tenisača iz regije treniraju zajedno, mnogima se javila ideja da bi se moglo raditi o suradnji.

Pretpostavke su potvrđene, radi se o suradnji i to ne bilo kakvoj. Bivši hrvatski tenisač Goran Ivanišević postao je trener prvog tenisača svijeta Novaka Đokovića. Tako se dogodilo da su Ivanišević i Đoković prvi put na istoj strani. Kako je otkrio Ivanišević za sportklub.hr Đoković ga je osobno pozvao da mu bude trener.

“Ipak, kada te zove jedan Novak Đoković, to je velika stvar. Veliko priznanje za mene kao trenera jer ne bira on bilo koga niti po tome jesi mu drag ili ne. Ako mu možeš pomoći, izabere te”, rekao je Goran Ivanišević.

No Goran Ivanišević došao je u Đokovićev stožer samo kao ispomoć, dok glavni trener ostaje Marjan Vajda. Ivanišević je tu kako bi pred Wimbledon pomogao savjetima na temelju svojeg bogatog iskustva.

O suradnji hrvatskog i srpskog teniskog asa pisalo se još 2017, no umjesto Ivaniševića nakratko se Đokoviću pridružio sedmi tenisač svijeta i osvajač Davis cupa s Hrvatskom Mario Ančić. 

Ivaniševiću je ovo četvrti trenerski angažman. Imao je prilike voditi Marina Čilića, Thomasa Berdycha i Miloša Raonića.

 

 

 

Komentari