Ususret 10. Riječkim stepenicama: Ivana Delač Đolo

Glamurozna modna manifestacija "Riječke stepenice", 26. i 27. kolovoza slavi 10. godinu uspješnog poslovanja te predstavlja jedinstvenu modnu priču na dvije prekrasne lokacije u Rijeci!

532
Foto: Danijel Galić

Ovog vikenda, 26. i 27. kolovoza, čekaju nas čak dvije modne večeri u sklopu manifestacije Riječke stepenice, a razlog tome je deseta godina uspješnog održavanja!

Organizatorica ovog glamuroznog eventa zbog kojeg ljubitelji mode svake godine u kolovozu dolaze u Rijeku, je nekadašnja Miss Universe Hrvatske, danas uspješna poduzetnica i PR agentica – Ivana Delač Đolo.

Saznajte u ovom ekskluzivnom intervjuu što nas sve očekuje na 10. po redu Riječkim stepenicama, je li se ikad itko spotaknuo tijekom održavanja revije kod hotela Bonavia te što Ivana misli o svom poslu PR-ovke.

***

Kako ste prije deset godina došli na ideju o održavanju jedne ovakve modne manifestacije u Rijeci?

Kad sam počinjala raditi “Riječke stepenice” prije deset godina, bili smo jedina modna manifestacija u Primorsko-goranskoj županiji i šire. Bez obzira što više nismo jedini, što mi je izuzetno drago, na Kvarneru smo u posljednjih deset godina daleko najveći i najprofesionalniji modni event i to suradnici i dizajneri prepoznaju. Postavili smo visoke standarde za sve ostale organizatore koji rade. Vidim da nas se slijedi, usuđujem reći i kopira. No, to je sudbina najboljih, a to je ono što godinama nastojimo i biti.

Jesu li stepenice kod riječkog Grand Hotela Bonavia oduvijek bile u Vašoj viziji održavanja Riječkih stepenica ili je još neka lokacija dolazila u obzir? Po čemu se Riječke stepenice razlikuju od drugih modnih manifestacija u recimo, Zagrebu ili drugim europskim gradovima?

Projekt je poseban zbog svog jedinstvenog ambijenta kamenih stuba u centru grada i ta lokacija je daleko najljepša u gradu za jedan modni event. Koncept je od početka isti, predstavljaju se kolekcije večernjih haljina, odijela i modnih dodataka, i to nas čini drugačijima od ostalih modnih događanja u Hrvatskoj.

Kako to da ste se odlučili na dvije večeri “Riječkih stepenica” ove godine?

Slavimo deset godina uspješnog održavanja pa sam za prvi veliki jubilej željela ove godine proširiti modnu priču i proslaviti spektakularno desetu godišnjicu te Rijeci i svima koji vole modu priuštiti dvije večeri modnih revija.

Što možemo vidjeti na ovogodišnjoj jubilarnoj manifestaciji?

Sveukupno dvadeset modnih revija! U petak će kolekcije jesen/zima prikazati Vesna Sposa, Salon Marie, Boutique Rival, Andrea Zvono design, Vjenčanice Biba, Hero4Heroes, Jeordie’s, Ivana Jurić design, Showroom Antonela, Katarina Mamić design, STEHLIK by Anja Stehlik, Adriana Rajčić design, Lurex muška moda, Chic IB bags, očna optika Ghetaldus Rijeka, a prilika je kao i do sada dana mladima pa će kolekciju predstaviti i učenici Srednje trgovačke i tekstilne škole iz Rijeke, iz sektora mode, tekstila i kože…

U subotu će se druga modna večer konceptualno razlikovati od prve večeri na stepenicama. Drago mi je da je najveća i najstarija tekstilna tvrtka u Rijeci Amec Rijekatekstil prihvatila moju ponudu za suradnju pa će posjetitelji uživati u kolekcijama poznatih svjetskih brandova; Max Mare, Max & CO., Marelle, Weekend Max Mare i Tosce Blu na eventu 10. Riječke stepenice by Amec Rijekatekstil. Frizure radi tim stilista Perman Experience, a šminku Paola Peček, Iva Peradenić i Patrizia Jaklin.

Foto: Danijel Galić
Foto: Danijel Galić


Kako odabirete manekenke i manekene? Što je potrebno kako bi nastupili na Riječkim stepenicama?

Revije nosi ove godine dvadeset i pet modela, to je već provjeren tim profesionalnih manekenki i manekena s kojima godinama surađujem. Svi su vrlo korektni i jako vole “Riječke stepenice” te se godinama odazivaju pozivu na suradnju. U backstageu nema kaosa, svi znaju svoj dio posla, fitting obavljamo u miru i sve funkcionira izvrsno. Najvažnije je da su dizajneri zadovoljni.

Pamtite li kakvu smiješnu situaciju koja se dogodila na Riječkim stepenicama, a koja možda u tom trenutku i nije bila baš tako smiješna?

Svi me pitaju je li u ovih deset godina netko posrnuo i spotaknuo se na stepenicama budući da su dugačke čak 40 metara i da je ustvari naša pista vrlo zahtjevna, no vjerovali ili ne, sve ispadne savršeno, modeli se spuštaju sa smiješkom na licu.

Uspješna ste poslovna žena, radite na mnogo projekata, a vaš primarni interes je PR. Nakon osvajanja titule Miss Universe Hrvatske 2003. godine, krenuli ste u poslovne vode. Kako ste se našli u PR-u i je li PR nešto što Vas ispunjuje?

Nakon što sam stekla diplomu Sveučilišta u Rijeci i diplomirala na Fakultetu za turistički i hotelski menadžment, odmah sam počela raditi u struci, u Zagrebu za Sheraton i The Westin Zagreb hotel. Imala sam sreću da sam mogla raditi u najboljim hotelima u Hrvatskoj. Kao menadžerica sam bila zadužena i za organizaciju evenata pa sam puno toga naučila te zaključila da imam smisla za organizaciju i promociju. Znam kako ispuniti želju klijenta i to je presudno u ovom poslu. Odnosi s javnošću su vrlo zahtjevna djelatnost, posao PR-ovca je vrlo interesantan i kreativan posao.

Posljednjih nekoliko godina radim i kao direktorica odnosa s javnošću Direkcije Miss Universe Hrvatske. Lijepo je surađivati s ljudima koji su mi prije 13 godina dali titulu, krunu i mandat misice kao ambasadorice hrvatske ljepote u svijetu. Danas iskustvom pomažem novim djevojkama koje pobijede na ovom prestižnom natjecanju da svoje ime iskoriste za svoju poslovnu budućnost.

Koji su Vaši ciljevi i planovi za “Riječke stepenice” kao modne manifestacije?

Sve ciljeve sam već ispunila, ljestvicu sam si odmah postavila vrlo visoko i realizirala isplanirano već u prvih par godina. Ono na što sam ponosna jest deset godina uspješnog održavanja, na to što smo postali brand poznat u Hrvatskoj i što smo opravdali povjerenje svih partnera i suradnika. Pokroviteljima manifestacije Gradu Rijeci i gradonačelniku Obersnelu, Turističkoj zajednici i direktoru Škarpi, PG županiji te Grand Hotelu Bonavia ovim putem zahvaljujem na deset godina lijepe suradnje. Hvala i svim medijskim partnerima koji prate sve aktivnosti projekta.

Hvala Vam na razgovoru.

Hvala vama što ste mi dali priliku da najavim manifestaciju te ovim putem pozivam sve vaše čitatelje da nam se pridruže ovaj vikend!

***

Prva večer ovogodišnjih jubilarnih Riječkih stepenica održat će se 26. kolovoza na stepenicama pored Grand Hotela Bonavia, gdje će posjetitelji i posjetiteljice moći uživati u kolekcijama večernjih haljina, odijela i modnih dodataka brojnih modnih kuća i dizajnera iz cijele Hrvatske, dok je revija poznatih svjetskih brandova rezervirana za drugu večer, 27. kolovoza, na prekrasnom trgu ispred kazališta HNK Ivana pl. Zajc.

Ulaz na modne revije koje počinju u 20:30 sati je slobodan za sve posjetitelje i posjetiteljice, a nakon uživanja u glamuru, after party vas čeka u Teatro lounge baru!

Vidimo se!

Komentari