U listopad idemo sa svestranim Riječkim dečkom – Dariom Nedićem!

1107
Foto: Nel Pavletić

Prvi humanitarni kalendar Riječki dečki izdan je davne 1996. godine. Od tada do danas u kalendaru je sudjelovalo preko 300 riječkih dečkiju, a 2021. godine kalendar slavi svoj 25. rođendan. A kako drugačije obilježiti rođendan nego još jednim izdanjem s intrigantnom temom te još jednom humanitarnom akcijom? I ove godine sav prikupljeni prihod od prodaje kalendara Riječki dečki donira se Zavodu za hematologiju, onkologiju i kliničku genetiku Klinike za pedijatriju KBC Rijeka.

Kalendar Riječki dečki za 2021. godinu ugostio je mlade dečke različitih interesa, zanimanja, osobnosti i perspektiva, a svi dijele jednu zajedničku karakteristiku. Naime, svi riječki dečki u kalendaru 2021. godine navršit će 25 godina, što bi značilo da su rođeni u godini kada je prvi kalendar izašao. Stoga je logično da je tema kalendara za 2021. godinu 25-godišnjaci.

Mladi i ambiciozni su i oni koji su radili na kalendaru: 25-godišnja casting menadžerica i organizatorica snimanja Ana Rendić, 25-godišnja stilistica Marta Damijani, 26-godišnja šminkerica i snimateljica video sadržaja Afrodita Lekaj i 28-godišnji Dino Kos koji se bavi video montažom, režijom i pisanjem scenarija. Autor fotografija je istaknuti riječki fotograf mlađe generacije Nel Pavletić, a u ulozi modela našli su se sljedeći 25-godišnjaci: Carlo Bilen, Dorian Tokmadžić, Filip Frančišković, Borna Magaš, Mateo Jurčić, Giuseppe Amura, Diego Devčić, Dario Ćoso, Oskar Amančić, Dario Nedić, Luka Goleš i Roko Gatara.

Štoviše, tvrtke partneri ovogodišnjeg kalendara koje su omogućile njegov tisak, u 2021. godini obilježavaju 25 godina uspješnog poslovanja. Riječ je o tvrtkama AluK tim d.o.o., Brguljan d.o.o., Iris Nova d.o.o. i Sluga d.o.o. 

Svestrani Dario Nedić utjelovio je listopad. Osim ljubavi prema nogometu i roštilju, gaji ljubav i prema Lijepoj našoj koju nikada ne želi napustiti. A zašto, pročitajte u nastavku.

Tko je Dario Nedić?

Riječanin rođen u veljači 1996. godine. Otkada znam za sebe, najveća ljubav mi je lopta tako da se od svoje šeste godine bavim nogometom. Ljubav je ostala do danas i nadasve, ojačala.

Dario, čuli smo da voliš raditi roštilj. Što bi nam spremio?

Što se roštilja tiče, stvarno volim grillati, a pogotovo kada na veliko spremam za ekipu na svom terenu – u vrtu. Prijatelji kažu da mi najbolje ispadnu punjene gljive i piletina, tako da bih vam poslužio upravo to.

Voliš li listopad?

Fotografirao sam se za listopad, koji volim iz više razloga: nogometna sezona u punom je jeku, svaki vikend su utakmice pa to znači da mi ne može biti dosadno. U slobodno vrijeme volim fotografirati prirodu, a upravo u listopadu priroda pokazuje svu svoju raskoš boja. S druge strane, dani su kraći i stalno pada kiša pa bih to istaknuo kao manu listopada.

Što bi rekao, po čemu si pravi „riječki dečko“?

Hmm… Rekao bih zato što sam rođen u Rijeci i oduvijek sam volio Rijeku na neki poseban način, iako sam odrastao u malom gradiću 15-ak kilometara od Rijeke, odnosno u Bakru.

Što ti je najvažnije u životu?

U životu mi je obitelj i zdravlje najvažnije. Obitelj mi je oduvijek bila potpora u svemu što sam do sada uspio i bez njih zasigurno ne bih uspio postići neke od svojih ciljeva, koje sam sebi postavio. Naravno, uz obitelj važni su mi i prijatelji bez kojih također ne bi bilo lako proživljavati neke trenutke. Također, ne bih se imao s kime nasmijati, popričati, popiti piće.

131902074_2488145831481358_8982345626936632757_n
Dario Nedić na snimanju kalendara Riječki dečki

Koje ti je najdraže mjesto u Rijeci?

Najdraže mjesto u Rijeci mi je Trsat, koji jako često posjetim, osobito u ovo predblagdansko vrijeme kada lampice daju dodatnu ljepotu po meni najljepšem dijelu grada s kojeg se pruža prekrasan pogled.

Baviš se širokim spektrom poslova: nogometom, dobrovoljni si vatrogasac, a do nedavno si se bavio i dostavom. Podijeli jednu avanturu s posla s nama.

Tako je. Do nedavno sam se bavio dostavom, a sada trenutno odmaram i tražim novi posao. Dobrovoljni sam vatrogasac u DVD Bakar i trener nogometa u NK Pomorcu iz Kostrene. Ujedno sam i golman seniorske ekipe. Što se tiče anegdota, mogao bih spomenuti da sam na svom prvom požaru na koji sam izašao kao član DVD-a Bakar završio na Hitnoj pomoći jer sam se malo otrovao dimom. Ipak, sve je dobro prošlo pa se te situacije često sjetimo i nasmijemo joj se. Iz nogometa bih mogao izdvojiti puno toga, ali ovo mi je ostalo najviše u sjećanju: Nisam siguran kada je to točno bilo, ali prošlo je sigurno 10 godina. Na jednoj utakmici sam dobio loptu, napucao je na tribine na kojima se nalazilo 200-tinjak ljudi, ali je ta lopta baš pogodila glavu moje majke.

Gdje se vidiš u skorijoj budućnosti?

Osoba sam koja ne voli baš pretjerano razmišljati o budućnosti, nego sam stava „Što bude, bit će“. Svakako bih u budućnosti volio imati svoju obitelj s kojima bih uživao u životu.

Istaknuo si da voliš Lijepu našu i da je ne bi htio napustiti. Što ti je najljepše u Lijepoj našoj?

Mogu se pohvaliti da sam prošao dosta dijelova Lijepe naše, ali najviše mi se sviđa Dalmacija. Dalmacija jednostavno zrači pozitivnom energijom, a ljepota se ne može opisati. To treba osjetiti.

Autor teksta: Lidija Balog

Komentari