“I Uma Thurman dolazi na naše nastupe!”

158

uma thurman rijeka

Trenutna postava benda koji će nastupiti na Festivalu krije se iza umjetničkih imena Dodo, Neno, Dejo i Vinko te sviraju stoner rock metal, odnosno miksaju sporu glazbu sa klasičnim žanrovima rocka i modernijim zvukom metala.

“Mi smo jedna opuštena i vesela četvorka koja voli glazbu i sve vezano za nju. Uz to jako volimo filmove, pogotovo one kultne. Tu dolazi do poveznice i nastaje magija nazvana Uma Thurman. Poput muze opčarava i pušta slušatelja da sam odabir put kojim želi ići jer mašta je najbitnija stvar u ovoj priči. Drago nam je da već četiri godine sretno egzistira.”, otkrivaju.

Uma Thurman ima posebno mjesto u životu ovog benda. “Ona je nešto što nama fali. Ispunjava nas.”, kažu dečki koji su nedavno predstavili i novi nosač zvuka “I am the High Fucking Priestess” na kojem se nalaze dvije različite strane.

“Ona dobra i ona loša. Kao i u životu ništa ne funkcionira jedno bez onog suprotnog. Na coveru je jedna divna, mračna i začarana vila. Ona dolazi. Ona stvara i oduzima. Čarobnica jednakosti. Ni loša ni dobra. Odvaja slušatelja i odnosi u pustopoljinu ničega i svega. Tako su i naše slike u albumu podvojene, 3D, gdje mi postojimo i ne postojimo, a sve zahvaljujući fotografu i umjetniku Kristijanu Vučkoviću. Glazba je možda na početku za slušatelja teška jer je naviknut na vokalnu izvedbu. No ako si dopusti slobodu da ga posluša kako treba mislimo da će svakako pronaći nešto za sebe.”

Unatoč samokritičnosti album je stigao i do Američke publike.

uma thurman rijeka

“Album je putem internet portala podzemnim vodama alternativne glazbe pronašao svoj put do ljubitelja ovog žanra. Ništa novo i spektakularno. Internet je odlična stvar koja otvara vrata svim umjetnicima kako bi ih cijela galaksija mogla upoznati i onim znatiželjnima koji vole vidjeti nešto drugačije česti je alat za dolazak do traženog. Naravno uz stalne borce i ljubitelje ove scene naš je album stigao u ruke raznih ljudi, a nadamo se i vanzemaljaca, naših dragih prijatelja.”

Neslužbeni video za pjesmu „Stoner Ride“ sa prvog nosača zvuka je već prešao preko 3000 pregleda na njihovom You Tube kanalu, a uz njega postoji spot s novog albuma snimljen u produkciji njihovih suradnika iz benda GreeNmill koji još nije izašao u javnost.

“Video je kratak i lagan kao i sama pjesma i predstavlja nas, izvođače. S njime smo se htjeli približiti slušatelju i omogućiti mu da vidi te likove koji stoje iza ovog ove pomaknute anti-bajke. Spot je snimljen za pjesmu „So many people to kill, so little time“ i evo ovo je prvi puta da u javnosti pričamo o tom videu. Uskoro imamo promociju izdanja albuma na hard-copy CD-u i promociju ovog videa u organizaciji Udruge Ri Rock i Riječke Gradine na Trsatu. Za više informacija morati ćemo svi pričekati službenu najavu.”

Dečki dolaze i na festival Ritam s mora koji će se održati od 5. do 7. lipnja u Rijeci.

“Kao i uvijek nadamo se da ćemo svojom glasnoćom i takozvanim „masnim“ tonovima pokositi publiku u trans. Uma je ponekad teško probavljiva zbog instrumentalne izvedbe, no ako otvorite uši čuti ćete nešto magično što će vas odvesti u drugu dimenziju, a na trenutke istresti iz cipela.”

Uma je poprilično žestok bend i dečki misle kako će dobro probuditi uspavane bogove mora svojim dubokim ritmovima.

“Nastup koji slijedi nakon simpatičnog festivala Ritam S Mora je poseban za nas. Naime dobili smo izvanrednu priliku da zasviramo kao predgrupa legendarnom američkom bendu Kylesa na ovogodišnjem festivalu Delta Summer Street Session 04.07.2014. Nadamo se da ćemo se pokazati u najboljem svijetlu jer na koncertu očekujemo posjetitelje iz raznih zemalja zbog same veličine ovog izvrsnog benda. Također kao predgrupa nastupa bend Lazer/Wulf koji djeli sa nama mnogo sličnih glazbenih linija. Svakako koncert koji će nam ostati u pamćenju iako smo već nastupali sa povećim bendovima ovog žanra poput Radar Man From the Moon i benda Zippo.”

Nakon ljeta kreću u glazbene pohode i turneje po Hrvatskoj i nadaju se Europi za koju su već dobili neke ponude.

I za kraj, morali smo ih upitati što bi se dogodilo da Uma dođe na njihov nastup?

“A tko kaže da se Uma ne pojavljuje na našim nastupima?”

Uma Thurman službena Facebook stranica

Komentari