Svijet je njihov!

294

moskva

Grupa Moskva nastala je krajem 2010. godine kada su se članovi počeli okupljati jedan po jedan u maloj prostoriji u Kastvu, gdje i dan danas vježbaju. Prvi su puta nastupili 2011. godine na RiRocku, a nakon toga nastupali su u raznim klubovima i festivalima u Hrvatskoj i Sloveniji.

“S Ivanom Ujević, bubnjarem, me spojio zajednički prijatelj, mjesec dana smo sami drndali i onda nam se pridružio Goran Grgurev Grga na basu. Prošlo je neko vrijeme dok nismo našli Tamaru Dorčić koja je na naše oduševljenje preuzela sve dužnosti iza mikrofona.”, otkrio nam je Vladimir Tomić  autor, gitarist i utemeljitelj Moskve.

Široj publici približio ih je album “Poligraf” koji  je izašao u studenom 2012. godine, a najavili su ga singlovi ‘U tvojim rukama’ i eponimni ‘Poligraf’, oba praćena i videospotovima.

“Album smo uspješno predstavili i na koncertima, objavili još dva singla, ‘Bumerang’, s također pripadajućim video brojem, i pjesmu ‘Ne boli me’. Krajem prošle godine Grga sporazumno napušta bend, a na njegovo je mjesto došao Sanjin Perić.”

Upravo je izašla i njihova nova pjesma „Svijet je naš“, koju su kaže najbrže i najlakše napravili.

“Sanjin je tek stigao u bend, a već je u riffu, oko kojeg sam tek nešto prtljao, prepoznao super početak za pjesmu. Naivno sam mu povjerovao. Na sljedećoj probi smo instrumentalni dio skoro uvježbali, a Tamari je nezamislivo dugih pet minuta trebalo da otpjeva svježe naškrabani tekst. Malo smo se zabrinuli kako to sve glatko ide, pogledali se, slegnuli ramenima i nakon par narednih proba hrabro otišli u studio kod Mateja Zeca, našeg producenta, i snimili sve što smo do tada zamislili. “

moskva&decak copy (3)

Ostvarena je i zanimljiva suradnja s pjevačem grupa Vatra Ivanom Dečakom.

“Nakon tri-četiri provedena sata snimanja u studiju, ipak nisam bio zadovoljan jer sam čuo još jedan glas kako razmjenjuje dijalog s Tamarom. Došao sam kući, malo gledao kroz prozor i čuo-Ivana! Obavijestio sam bend o svom prosvjetljenju, usuglasili smo se oko ideje bez problema i zadrške te mu poslali pjesmu. Dečak je odgovorio pozitivno, za par dana sjeo u auto i došao u studio snimiti svoje vokalne dionice.”

Za pjesmu je snimljen i spot u režiji Kristine Barišić.

“Dok je Ivan provodio vrijeme pred mikrofonom, u susjednoj prostoriji nam je Kristina davala upute kako postaviti scenu za spot. Nakon puno glupiranja i valjanja po voću, spustila je klapu zaključivši kako je uspjela uhvatiti neopterećenu i zaigranu atmosferu koja je vladala u studiju.”

Članovi grupe stalno rade na novim pjesmama i neće trebati još dugo dok ne objave novi materijal. Šuška se da bi to moglo biti ove jeseni. Također dolaze na festival Ritam s mora.

“Dakako da dolazimo, a pripremili smo nekoliko pjesama koje stvarno uživamo svirati i držimo fige kako ćemo barem nekoliko prisutnih u to uvjeriti, a tko zna, možda i potaknemo neku glavu na klimanje naprijed-nazad.”

Službena Facebook stranica grupe Moskva

Komentari