Riječki dečki ožujak provode uz Filipa Frančiškovića!

382
Foto: Nel Pavletić

Humanitarni kalendar Riječki dečki slavi svoj 25. rođendan! I ove godine sav prikupljeni prihod od prodaje kalendara donira se Zavodu za hematologiju, onkologiju i kliničku genetiku Klinike za pedijatriju KBC Rijeka. Tema kalendara je 25-godišnjaci, a u 2021. godini svaki mjesec će obilježiti jedan mladi, ambiciozni 25-godišnjak. Oni su: Carlo Bilen, Dorian Tokmadžić, Filip Frančišković, Borna Magaš, Mateo Jurčić, Giuseppe Amura, Diego Devčić, Dario Ćoso, Oskar Amančić, Dario Nedić, Luka Goleš i Roko Gatara. Ujedno, jednako mladi i ambiciozni su i ljudi koji su radili na kalendaru i bez čijeg truda i kreativnosti kalendara zasigurno ne bi bilo: Ana Rendić, Marta Damijani, Afrodita Lekaj i Dino Kos. Autor fotografija je istaknuti riječki fotograf mlađe generacije Nel Pavletić, a tvrtke partneri su AluK tim d.o.o., Brguljan d.o.o., Iris Nova d.o.o. i Sluga d.o.o., koje u 2021. godini obilježavaju 25 godina uspješnog poslovanja. Sve je u znaku broja 25!

Ožujak će nam obilježiti romantičar Filip Frančišković. Naš svestrani Filip piše knjigu, bavio se nogometom, polazi tečaj glume, a u budućnosti se vidi u društvu šarmantne žene i barem troje djece. O kakvoj je knjizi riječ i gdje je piše, donosimo vam u nastavku.

Tko je Filip Frančišković i čime se bavi?

Tko je Filip!? Haha, kad saznam odgovor na to pitanje javit ću vam, ali mogu reći čime se bavim. Trenutno sam student Nautike na Pomorskom fakultetu u Rijeci, ali kako imam još samo diplomski rad preselio sam se u Zagreb te tamo radim kao konobar. Uz to polazim tečaj glume, treniram budući da sam cijeli život u sportu i bavim se raznim svakodnevnim aktivnostima.

Filipe, zašto si napustio Rijeku?

Poluprofesionalno sam se bavio nogometom i uvijek sam trebao boraviti tamo gdje treniram. Međutim, zbog ozljede sam morao prestati igrati nogomet te mi je to otvorilo vrata nekim drugim prilikama. Napustio sam Rijeku jer ne volim biti statičan, volim istraživati i stjecati nova životna iskustva, a kada je bolje vrijeme za to nego kada si mlad? Tako da ovaj potez smatram jednim takvim iskustvom.

Ali sigurni smo da ti je Rijeka i dalje u srcu. Imaš neko omiljeno mjesto u Rijeci?

Naravno, uvijek će i biti. Rijeka je moj grad, tu sam rođen i tu sam odrastao. Nisam se zauvijek iselio iz Rijeke, samo iskušavam druge sredine. Što se mjesta tiče, imam ih nekoliko. Međutim morao bih izdvojiti jedan specifičan balkon u centru Rijeke, ne mogu vam točno otkriti o kojem balkonu je riječ, jer u tom slučaju neće više biti poseban.

Miljenik si žena. Koje kvalitete cijeniš kod žena?

Vidim da ste duhoviti, mogu vam reći da je to jedna od kvaliteta koju kod žena cijenim, uz to bih mogao nadodati otvorenost, energičnost, dobrota, iskrenost, ali nema mi draže nego kada žena radi što želi bez obzira na posljedice, neka vrsta samopouzdanja, to obožavam.

Snimanje, montaža i režija: Afrodita Lekaj i Dino Kos

Voliš li ožujak?

Iskren da vam budem, nije mi baš drag ožujak. Cijeli mjesec je prijelaz sa zime na proljeće, niti je tu, niti tamo, a to ne volim.

Što bi rekao, po čemu si pravi „riječki dečko“?

Iskreno ne bih to rekao, mislim da sam daleko od toga. Pravi riječki dečki i djevojke su oni za koje je ovaj kalendar namijenjen, dečki i djevojke riječke onkologije. To su pravi ˝riječki dečki i djevojke˝.

Gdje se vidiš u budućnosti?

Imam velike planove i ambicije za budućnost, ali bih ih radije zadržao za sebe. Pa neka moja djela govore umjesto mene. To je što se karijere tiče, a što se obitelji tiče tu vam mogu reći da bih volio veliku obitelj. Idealno bi mi bilo troje djece sa ženom gore navedenih kvaliteta.

Što za tebe znači uživati u životu?

Za mene to znači naći nešto što voliš raditi,  biti uz ljude uz koje voliš biti i jednostavno se opustiti.

Otkrij nam jednu tajnu o sebi

Evo jedan fun fact bi bio da pišem knjigu. Možda ću s razlogom u očima vidjeti pitanje ˝o čemu može momak od 24 godine pisati?“ Još razrađujem odgovor, ali otprilike bi odgovor glasio da sam dosta toga prošao. Te priče, kada sam pričao ljudima su bile zanimljive pa sam ih odlučio zapisati, a vidjet ćemo što će sve sa svime time biti.

Komentari