Riječki dečki 2021. godinu završavaju s budućim odvjetnikom, mladim Rokom Gatarom

502
Foto: Nel Pavletić

Prvi humanitarni kalendar Riječki dečki izdan je davne 1996. godine. Od tada do danas u kalendaru je sudjelovalo preko 300 riječkih dečkiju, a 2021. godine kalendar slavi svoj 25. rođendan. A kako drugačije obilježiti rođendan nego još jednim izdanjem s intrigantnom temom te još jednom humanitarnom akcijom? I ove godine sav prikupljeni prihod od prodaje kalendara Riječki dečki donira se Zavodu za hematologiju, onkologiju i kliničku genetiku Klinike za pedijatriju KBC Rijeka.

Kalendar Riječki dečki za 2021. godinu ugostio je mlade dečke različitih interesa, zanimanja, osobnosti i perspektiva, a svi dijele jednu zajedničku karakteristiku. Naime, svi riječki dečki u kalendaru 2021. godine navršit će 25 godina, što bi značilo da su rođeni u godini kada je prvi kalendar izašao. Stoga je logično da je tema kalendara za 2021. godinu 25-godišnjaci.

Mladi i ambiciozni su i oni koji su radili na kalendaru: 25-godišnja casting menadžerica i organizatorica snimanja Ana Rendić, 25-godišnja stilistica Marta Damijani, 26-godišnja šminkerica i snimateljica video sadržaja Afrodita Lekaj i 28-godišnji Dino Kos koji se bavi video montažom, režijom i pisanjem scenarija. Autor fotografija je istaknuti riječki fotograf mlađe generacije Nel Pavletić, a u ulozi modela našli su se sljedeći 25-godišnjaci: Carlo Bilen, Dorian Tokmadžić, Filip Frančišković, Borna Magaš, Mateo Jurčić, Giuseppe Amura, Diego Devčić, Dario Ćoso, Oskar Amančić, Dario Nedić, Luka Goleš i Roko Gatara.

Štoviše, tvrtke partneri ovogodišnjeg kalendara koje su omogućile njegov tisak, u 2021. godini obilježavaju 25 godina uspješnog poslovanja. Riječ je o tvrtkama AluK tim d.o.o., Brguljan d.o.o., Iris Nova d.o.o. i Sluga d.o.o.

Godinu završavamo s budućim odvjetnikom, mladim Rokom Gatarom. Osim što je mlad i simpatičan, Roko drži do obiteljskih vrijednosti, obožava djecu pa je zato omiljen u svakom društvu. Ne znate kako provesti večer? Roko Gatara ima rješenje za vas, a koje, pročitajte u nastavku.

Tko je Roko Gatara?

Roko Gatara je student pete godine Prava i igrač nogometnog kluba Halubjan, koji još uvijek pokušavat otkriti tko je kao osoba.

Koje mjesto bi najviše volio posjetiti i zašto?

Volio bih puno putovati jer želim istražiti različite kulture i njihovu povijest, to jest, našu povijest. Nemam jedan prioritet, već putovanja gledam kao na cjelinu. Volio bih posjetiti mjesta na kojima su dokumentirani i očuvani dokazi o drevnim civilizacijama kao što je to primjerice Irak, Pakistan, Egipat, Kina, Indija, Grčka…

Imaš li već razrađen plan za proputovati svijet? Gdje bi prvo išao?

Za sada je sve još uvijek u domeni maštanja jer nemam sredstava za otići do Ljubljane, a kamoli na put kakav bio htio. Ajmo reći da bih posjetio Amazonu čisto jer mi je to želja koja najduže traje.

Koje ti je najdraže mjesto u Rijeci?

Kantrida. Možda sam subjektivan jer cijeli život lutam po Kantridi, ali smatram da Kantrida ima sve sadržaje koji ti izmame osmijeh na lice. Plaže, bazeni, najljepši stadion, pogled i kava u Vivi.

Čuli smo da voliš science fiction filmove i trilere. Preporuči nam nekoliko naslova.

Preporučio bih vam cijeli Marvel DCU, Primal Fear, Seven i The Departed.

Voliš li prosinac?

Mislim da i oni zimogrozni vole prosinac. Prosinac me asocira na obiteljsko i kolektivno zajedništvo i veselje. Kuhano vino, adventske kućice, puno Korzo na Badnjak. Manje rada, više veselja. What’s there not to like?

Najviše uživaš u društvu svoje jazavčarke Ruby. Kako se vas dvoje zabavljate?

Od zajedničkih aktivnosti oboje najviše volimo maženje i spavanje na kauču, a ostale aktivnosti izuzev hranjenja, nažalost Ruby ne zanimaju.

Kako ispunjavaš svoje slobodno vrijeme?

Kad se ne družim s Ruby, družim se s prijateljima. Jednako tako kvalitetno.

Gdje se vidiš za 5 do 10 godina?

Hmm… To bi bilo negdje u inozemstvu zarađujući za putovanja.

 

Komentari