Foto: Dario Vukadinović

Mateo Resman, poznatiji javnosti kao finalist prve sezone showa The Voice – Najljepši glas Hrvatske, novi je glavni vokal riječkog benda Keops.

Singl „Tajni znak“ objavljen je na aktualnom albumu „Lice sudbine“. Radi se o žestokoj ljubavnoj rock baladi u novoj verziji kojom Riječani predstavljaju novog frontmana benda.

Njegovim dolaskom u bend, Keopsi se okreću nešto žešćem zvuku, a najavili su i skorašnji ulazak u studio

Sam Mateo za sebe kaže da je veliki radnik i da će se na sceni pojaviti onaj iskreni Mateo koji će napokon biti ono što on doista je.

Stoga smo tim povodom kratko, ali slatko popričali s mladim i talentiranim Mateom.

Kako je došlo do suradnje s grupom Keops? Kakav je osjećaj biti novi glavni vokal?

Iza toga stoji jedna prijateljska priča između gitarista Brune i mene. Bruno i ja se znamo već nekoliko godina iz glazbenih usluga, on je meni dogovorio nekoliko svirki za moj bivši bend Striptones, a ja njemu njemu uskakao na nastupe za njegovu školu gitare. Kroz razgovore smo dolazili na temu zajedničkih bendova, glazbenika koje slušamo i jednom prilikom mi je rekao kako Tony odlazi iz benda. Nakon toga nije trebalo dugo da i on i ja složimo kockice tko će novi doći u bend Keops. Osjećaj je fantastičan jer napokon iza sebe imam bend u koji sam siguran i kojem vjerujem.

Foto: Dario Vukadinović
Foto: Dario Vukadinović

Izbacili ste novi singl koji najavljuje početak vaše zajedničke suradnje. Kako prolazi kod publike i fanova?

Pjesmu “Tajni znak” na albumu je otpjevao bivši pjevač Tony Šuperina i time pred mene stavio jedan zahtjevan posao. Duboko se nadam da sam ulogu odradio kako treba. Reakcije publike i fanova su odlične, primio sam dosta pohvala i komplimenata, a rado bih za svoj gušt otpjevao i ostatak albuma u studiju.

Čujemo da ubrzano radite na novim pjesmama i novim stvarima među kojima su i mnoga tvoja autorska djela. Što možemo očekivati?

Istina, istina. Imamo već dvije pjesme koje sam skladao i napisao i idu u onom smjeru u kojem sam oduvijek htio ići. Žestoki riffovi, čvrste kitice i melodični refreni. Inače obožavam orkestracije tako da možete očekivati jedan epski album.

U kakvom žanru se najviše vidiš i što preferiraš ? Koji su tvoji muzički uzori?

Inače sam teški rocker, metalac i volim bendove poput AlterBridgea, Avenged Sevenfolda, Pagans Minds, Dream Theatera, Helloweena i klasika poput Deep Purple-a, AC/DC-ja, Iron Maidena, Gunsa. Tako da guštam pjevajući pjesme Keopsa.

Smatraš li da je suradnja sa grupom Keops početak uspona u svojoj glazbenoj karijeri?

Uvijek ću gledati na skupinu, a ne samoga sebe kao izvođača, tako da se nadam da ćemo zajedno krenuti ka glazbenoj karijeri i puniti dvorane, koncertne prostore. Barem sam o tome maštao od malena.