Nježni div Diego Devčić ikona je srpnja na kalendaru Riječki dečki

1191
Foto: Nel Pavletić

Prvi humanitarni kalendar Riječki dečki izdan je davne 1996. godine. Od tada do danas u kalendaru je sudjelovalo preko 300 riječkih dečkiju, a 2021. godine kalendar slavi svoj 25. rođendan. A kako drugačije obilježiti rođendan nego još jednim izdanjem s intrigantnom temom te još jednom humanitarnom akcijom? I ove godine sav prikupljeni prihod od prodaje kalendara Riječki dečki donira se Zavodu za hematologiju, onkologiju i kliničku genetiku Klinike za pedijatriju KBC Rijeka.

Kalendar Riječki dečki za 2021. godinu ugostio je mlade dečke različitih interesa, zanimanja, osobnosti i perspektiva, a svi dijele jednu zajedničku karakteristiku. Naime, svi riječki dečki u kalendaru 2021. godine navršit će 25 godina, što bi značilo da su rođeni u godini kada je prvi kalendar izašao. Stoga je logično da je tema kalendara za 2021. godinu 25-godišnjaci.

Mladi i ambiciozni su i oni koji su radili na kalendaru: 25-godišnja casting menadžerica i organizatorica snimanja Ana Rendić, 25-godišnja stilistica Marta Damijani, 26-godišnja šminkerica i snimateljica video sadržaja Afrodita Lekaj i 28-godišnji Dino Kos koji se bavi video montažom, režijom i pisanjem scenarija.  Autor fotografija je istaknuti riječki fotograf mlađe generacije Nel Pavletić, a u ulozi modela našli su se sljedeći 25-godišnjaci: Carlo Bilen, Dorian Tokmadžić, Filip Frančišković, Borna Magaš, Mateo Jurčić, Giuseppe Amura, Diego Devčić, Dario Ćoso, Oskar Amančić, Dario Nedić, Luka Goleš i Roko Gatara.

Štoviše, tvrtke partneri ovogodišnjeg kalendara koje su omogućile njegov tisak, u 2021. godini obilježavaju 25 godina uspješnog poslovanja. Riječ je o tvrtkama AluK tim d.o.o., Brguljan d.o.o., Iris Nova d.o.o. i Sluga d.o.o. 

Diego Devčić ikona je srpnja. Na snimanju je prozvan „nježnim divom“ zbog njegove visine, no zapravo je dečko jako dobrog srca. Snimanje za kalendar osobito mu se svidjelo pa nas ne bi začudilo da se u budućnosti nađe u ulozi modela.

Tko je Diego Devčić?

Zovem se Diego Devčić i imam 24 godine. Bavim se fitnessom, a trenutno radim u XXL fitnessu Rijeka. Vodim grupne treninge, podižem atmosferu i ono najvažnije, motiviram početnike.

Diego, voliš li srpanj?

Volim srpanj iako nemam pretjerani razlog za to. To je topli ljetni mjesec u godini i najčešće se događaju razne avanture u tom dijelu godine.

Čuli smo da si se bavio širokim spektrom poslova. Što si sve radio?

Započeo sam kao konobar i stekao divno iskustvo u tom vremenskom periodu. Zatim sam se zaposlio na platformi i već 2 i pol godine sam pomorac. To smatram veoma poučnim životnim iskustvom. Zbog Covid-19 pandemije sam doma i trenutno radim u fitnessu. Zadovoljan sam životom jer sam se pronašao u nečemu što volim raditi tako da mi je to ujedno i hobi. Volim nove stvari u životu i spreman sam na pustolovine u bilo kojem trenutku

131147889_915230052347298_3510398564259335048_n
Diego Devčić na snimanju kalendara Riječki dečki

Vidjeli smo i da si se odlično snašao pred objektivom fotografa. Je li na vidiku u budućnosti i modeling?

Ni sam nisam znao da ću se iskušati u ulozi modela i volio bih iskoristiti svaku sljedeću priliku za nastavak.

Koje ti je najdraže mjesto i kultura koje si upoznao?

Pa iskreno Pompei, Napulj je mjesto koje preporučujem da se posjeti. Zatim Istanbul Turska, Tunis… To su neka od predivnih mjesta s predivnom kulturom i ljudima.

Što bi rekao, po čemu si pravi riječki dečko?

Pod pravi riječki dečko mogao bih se uvrstiti jer sam tu isprobao sve po prvi puta u životu: od prvih koraka, odrastanja, trčanja, druženja, uzdizanja duha i tijela, opraštanja, svađanja, mirenja, ljubljenja, grljenja. Mislim da je to dovoljno…

Reci nam jednu zanimljivu činjenicu o sebi.

Volim pričati viceve u društvu i glupirati se. Može se reći i da sam ovladao sarkazmom. To doživljavam kao terapiju. Tko razumije, bit će mu zabavno.

Koje ti je najdraže mjesto u Rijeci?

Najdraže mjesto u Rijeci mi je Brajdica, odnosno XXL-fitness jer sam tamo upoznao jako drage i posebne ljude.

Gdje se vidiš za 5 do 10 godina?

Vidim se daleko iznad ovoga sada, a gdje točno, logično je, ne mogu znati s obzirom da sam svake godine negdje drugdje.

Što voliš raditi u slobodno vrijeme?

U slobodno vrijeme sam najčešće u najboljem društvu sa samim sobom. Tako se odmaram i rehabilitiram od svijeta i ljudi.

Komentari