Najveći zavodnici među hip-hoperima – grupa Connect!

5647
connect

connect

Recite nam  nešto o nastanku grupe, kada i kako je nastala grupa Connect?
Grupa je osnovana 1999. godine. U početku nas je bilo dvoje, Shalla i Dragi, a kasnije 2001. godine pridružili su nam se Jura i Sele. Pošto smo svi sa istog kvarta, kroz zajedničko druženje, slušanje muzike, posuđivanje kazeta i snimanja demo pjesama, logično je bilo da proširimo grupu i svi zajedno krenemo u ozbiljniji projekt.

Odakle ime Connect, tko stoji iza toga?
1999. godine organizirao se veliki zagrebački hip hop festival Rotacija na koji smo, između tadašnjih aktualnih afirmiranih i demo izvođača i mi bili pozvani. Trebalo je javiti organizatorima pod kojim imenom nastupamo. U tom trenutku odlučili smo nastupati pod imenom Connect, ne sjećamo se točno zbog čega baš pod tim imenom, vjerojatno zato jer je bilo jednostavno i fora nam je zvučalo. Kad imaš 16 godina ne tražiš neki dublji smisao ili razlog.

connect

Danas svi znaju tko je grupa Conncet i gotovo svaka pjesma pravi je hit. No, koju pjesmu biste mogli nazvati vašim prvim hitom. Pjesmu čiji vas je uspjeh iznenadio i približio široj publici.
“Brige ugasim pjesmom” je pjesma koja nas je 2003. godine približila široj publici kroz emisiju Briljanteen, gdje smo tokom cijele godine na top listi demo izvođača držali 1. mjesto.

Iza nas je dugo ljeto, za Vas je bilo radno, radno. Gdje se sve nastupalo i što nas očekuje u jesen i zimu? 
Ova godina je bila jedna od najproduktivnih što se tiče nastupa, zahvaljujući ponajviše posljednjem singlu „Ljubi me budalo“, koji je odlično prihvaćen. Početkom travnja krenula je ”Turneja 2013.”, u sklopu koje smo obišli 30 gradova u Hrvatskoj i regiji. Jesen će također biti radna, odradit ćemo sve ostale zakazane koncerate, ali većinu vremena ćemo provoditi u studiju, jer pripremamo 4. studijski album.

Poznati ste kao inovativan, moderan bend koji često utire put ostalim glazbenicima i ne preza od eksperimentiranja i glazbenih suradnji. Je li teško biti tako „glazbeno hrabar“ ili je bolje biti „ziceraš“?
Uvijek smo se trudili ne ponavljati se i širiti horizonte u tekstualnom, produkcijskom i glazbenom smislu. Što se tiče glazbenih suradnji, nikad se nismo libili surađivati sa bilo kime, jedini uvjet je da pjesma bude kvalitetna.

S kim Vam je suradnja bila najdraža, suradnja koju biste htjeli ponoviti? Imate li možda neku zanimljivu anegdotu?
Naša prva ozbiljnija suradnja je bila sa našim kvartovskim kolegom Davorom Gobcem, kojeg iznimno cijenimo. Suradnja je bila na našem prvom službenom singlu ”Vuglji vuglji” 2005. godine, koji smo posvetili svim ljubiteljima ludih gljiva.

connect

Što se tiče anegdota, ima ih puno, pogotovo kad surađuješ sa Gobcem. Ne možemo se točno sjetiti da izdvojimo koju, samo znamo da je u studiju za vrijeme snimanja pjesme bilo poprilično ”ludo”.

Kada govorimo o hip-hopu u Hrvatskoj, na um nam padaju samo muškarci. Postoji li ženski hip-hop u Hrvatskoj? Možete li preporučiti nekoga?
Ako nas pitate, mi bismo više voljeli da ima više ženskih hip hop izvođača. Nažalost, ima ih samo nekoliko, točnije dvoje ili troje. Možemo preporučiti samo za koje smo čuli: Remi, Miss Kilah, Aylah.

Kako se nosite s obožavateljicama? Koga u bendu najviše progone, tko je dežurni „don juan“? 
S obožavateljicama se nosimo odlično, jedino je bed ako su baš Psycho. Ne bi baš rekli da nas progone, ali naravno da ima onih ima upornih djevojaka kojima jedna slika za uspomenu, nije dovoljna.

Donjuanskih osobnosti nam ne fali, ali ako baš treba istaknuti, reći ćemo da je Jurica dežurni ”loverboy’‘. Taj dečko nikada ne bira, vrlo je jednostavan, slobodno mu se obratite ako jeste ili niste slobodne.

connect

Nogomet, najvažnija sporedna stvar na svijetu i grupa Connect idu ruku pod ruku. Kakav je osjećaj kad čitav stadion pjeva Vaše pjesme.
To je osjećaj radi kojeg volimo ovaj posao, nešto neopisivo, jedinstveno i savršeno. Toplo preporučamo.

Naši Riječani napravili su veliku stvar, hoćete doći pogledati neku utakmicu?
Ma ća ste vi napravili?! Šalimo se, odličan posao, svaka čast! Rijeka se napokon vratila tamo gdje joj je mjesto, klub koji svakako zaslužuje biti u vrhu hrvatskog nogometa. Želimo vam puno uspjeha i još puno nastupa u Europi.

Što nas očekuje u Rijeci u subotu? 
Do sada smo se u Rijeci uvijek odlično zabavili, tako da se veselimo ovoj suboti i nastupu u Sky baru. Kao i uvijek možete očekivati sat i pol sirove energije, uz naše najveće hitove i pokoju novu pjesmu.
Sve vas lijepo pozdravljamo i pozivamo da nam se pridružite, nećete požaliti, pogotovo cure koje našeg Juricu ”stisnu” za kraj večeri.

Razgovarala: Ana Vuković

Komentari