INTERVJU: GTA na riječkim ulicama, tko su dečki iz Hermanosa?

566

Svojom su pjesmom Grove Street pridobili velik broj obožavatelja, posebice ljubitelja popularne igre GTA San Andreas. Četvero mladih Riječana okupljenih pod imenom “Hermanos” svojom su novom pjesmom dočarali uličnu atmosferu ne štedeći na riječima, a u dva dana na Youtubeu su postigli čak blizu 15 tisuća pregleda.

Dok ih gledamo u spotu i slušamo njihov rep, moramo se zapitati tko su ti dečki iz “Hermanosa”. Ipak nisu tako tajnoviti kako se čine jer su nam otkrili nešto o sebi i svojim glazbenim aktivnostima.

Javnost vas zna kao članove grupe “Hermanos”, no tko su inače dečki iz Hermanosa?

Pa za početak Hermanos nije grupa, već samo ime za suradnju, odnosno druženje prijatelja i mladih riječkih repera u usponu. Zasad ga sačinjavaju Lukian Oliva, Dario Kodrnja, Loren Ivković i Frane Baškarad. Trenutno se ovih dana najviše bavimo rješavanjem matura i završnih ispita, a slobodno vrijeme provodimo pišući rime.

Kako je nastala pjesma Grove Street i njezin spot?

Grove Street je ime ulice iz kultne video igre GTA San Andreas uz koju smo odrasli pa smo za početak odlučili predstaviti zajedništvo kroz likove same igrice. Ideja je nastala još davno dok nismo imali poznanstva i sredstva da ju realiziramo, no kako smo napredovali, odlučili smo joj dati priliku. Spot je snimao i montirao Filip Šarić.

hermanosi 2
Isječak iz spota za pjesmu “Grove Street”

Tko piše tekst? Kako je nastao?

Svaki reper piše sam svoj tekst, barem bi trebao (smijeh). Nastao je tako što je svatko dobio zadatak da okarakterizira svoj lik kroz vers, a lik je biran na osnovi karaktera i fizičkog izgleda.

Što planirate dalje, kako ćete se razvijati?

Nemamo još točnu viziju što ćemo dalje. Drnja i Fjaka repaju zasebno u svojoj grupi „NDLO“, Loki je nedavno izbacio solo pjesmu „Petar Pan“, a Luki većinu svojih tekstova još uvijek drži samo za sebe. Iako imamo još jednu pjesmu na YouTubeu „Cypher pod naponom“, koja broji preko 20 tisuća pregleda, Hermanos je za sada samo kolektiv pod čijim imenom će izlaziti buduća suradnja neovisno o kome se radi.

Kakve ste kritike/pohvale dobili dosad? Podržavaju li vaši bližnji vaše stvaralaštvo?

Pohvale su uvijek slatke za čuti, ali kritike su ono što te tjera da napreduješ. Naravno kod ovako kontroverznog sadržaja dobili smo oboje. Mlađa populacija i osobe koju su prošle kroz avanture CJ-a i ekipe shvaćaju o čemu se radi i da u stvarnom životu nismo članovi bande. Ukusi su različiti i svaki komentar je dobrodošao. Mislim da ne postoji neki naš zajednički prijatelj kojemu su pjesme loše, ali nekako ih baš i ne pitamo previše s obzirom da je to podosta subjektivno. Pravo mišljenje se uvijek čuje od nekog trećeg.

 

Želimo im uspješan nastavak stvaranja rima te rješavanja ispita mature, a sada nam preostaje samo zaroniti u GTA svijet pretočen na riječke ulice:

 

 

Komentari