Što Vam znači biti dio ove promocije, javnog ‘otkrivanja’ prvih demo snimaka D&D?
Znači mi mnogo, prije svega čuvstveno poniranje u “pohranjeno” vrijeme, “moju” 1984., kad sam maturirao, upisao Medicinski fakultet u Rijeci, otišao u vojsku i slušao mnoštvo dobrih stvari na frekvencijama novog vala, synth-popa i italo-disca.

saša ostojić dj
DJ Professor aka Saša Ostojić, na promociji CDa D&D ‘Demo tapes’

Vjerovao sam da je čitav svemir moj i zaigrano kretao u život, izazove koji su se smiješili. Objavljene demo snimke s Davorove zaboravljene kazete, vrijedan su kolačić Madeleine, kao ‘otvor’ za poniranje, za mene i sve one koji cijene glazbeni i vizualni trag što su za sobom ostavili D&D.

saša ostojić i marina perazić
Ljetošnji susret u Dallas music shopu, sasvim slučajan, s Jossie i Marinom…

Kako je došlo do ove suradnje?
Poznajem se godinama s Marinom, Davorom i Edijem. A priča o suradnji spontana je i slatka. Ljetos, svratih u hram dobre glazbe, u ‘Dallas music shop’, koji vodi draga Jossie. Zatekoh sjetnu Marinu, kako drži tek objavljeni CD u rukama, pušta suzu, pa se smije… Zagrlili smo se i počeli prebirati po sjećanjima. Otkrivao sam nove stare verzije poznatih stvari, neke sam čuo po prvi puta. Da, zajedno smo preslušali CD ‘Demo tapes’, i razmišljali naglas…
– Marina, ovo ne smije proći tiho, rekoh…bilo bi dobro promovirati izdanje, ovdje u Dallasu, odmah nakon ljeta…Denisi, publika, fanovi, prijatelji….i DJ.
Marina je zaiskrila pogledom, a sve ostalo je postala povijest…
Uživao sam. Nadam se da sam energiju pozitive koja je stanovala u meni u tijeku nastupa, uspio prenijeti i na druge. Toplo se nadam.

Kada je počela ljubav prema glazbi koju izvodi grupa D&D?
Pa odmah nakon što sam čuo za njih, na razmeđu 1983. i 1984.

saša ostojić
Saša Ostojić, znamenite 1984. godine…

Nakon izlaska LP ‘Čuvaj se’, prepoznao sam njihovu sinergiju zvuka, slike, tekstova, pokreta, priče i zavolio ih zauvijek.

Preporuka za neku njihovu pjesmu koja možda i nije toliko poznata?
Jedno od najvećih iznenađenja s ‘Demo tapes’ CDa, je čudesno lijepa verzija pjesme ‘Sačuvaj nešto’. Na toj demo snimci vokal je Marinin, za razliku od studijske verzije gdje je glavni vokal Toljin. Iako low-fi produkcije, s dosta šuma, ova stvar je prepuna iskrene Marinine emocije i jednostavno privlači unutarnjom ljepotom, uz hipnotički spori downbeat.

Jeste li pitali svoje studente, što misle – jeste li bolji DJ ili profesor. 

sađa ostojić i denis i denis
Fotografija Marka Gracina s promocije novog D&D izdanja ‘Demo tapes’

Ustvari, ta dva “poslanja” vrlo su slična. Jedno i drugo jest umjetnost. Umjetnost prenošenja, slaganja i dovođenja misli u novi kontekst, kao vječne polazišne točke za novu kreativnost. Isto je tako i sa umjetnošću “miješanja” glazbe, gdje “jahač na pločama” nije nipošto tehničar, već kreator. Obje umjetnosti povezane su s emocijama, jer one su osnova i ključ našeg snalaženja u svijetu, novog kroz proživljeno.

Dolaze li studenti na nastupe?
Naravno da dolaze, i nekako su iskreno veseli kad podijelimo opuštene poglede, ritam, i plešemo uz dobre zvuke. Tad sam isti kao i na nastavi, jedan od njih, raspoložen, motiviran, jer znam i osjećam da činim dobro. Življenje i učenje s ljubavlju jedini je izbor, od iskona do puta u onostranost. Prečesto to zaboravljamo…

Što je iduće na redu i kada?
Val pozitive koji sam podigao i izmiješao kao DJ na promociji novog diskografskog izdanja u Dallasu, doveo je do Marininog i Davorovog poziva da nastupim kao warm-up live DJ na koncertu D&D, koji će se održati 17. listopada u klubu ‘Crkva’ u Ružićevoj, u fantastičnom prožimanju autora i članova grupe s ostalima koji ih vole.

saša ostojić
Život je radost, zar ne…u svakom trenutku…

Pozivam sve one koji nose trag osamdesetih na srcu, da sedamneastog listopada dođu na koncert D&D i učine sadašnjost jednako vrijednom. Ako prije izlaska benda na pozornicu, osjetite neki prijateljski titraj u mom nastupu DJ-a, znat ćete da ste na pravom mjestu.

sađa ostojić i denis i denis
Fotografija Zorana Ventina, snimljena u srpnju tijekom intervjua DJ Saše s Denisima, za budući dokumentarni film ‘D&D, neispričana priča’, Art filma iz Rijeke

Polako ćete se gibati, nošeni bezvremenskom sinergijom dobra, i stalno se osmjehivati, onako bez razloga… toplo.

“PS: Zahvalan Denisima, posebice Marini, što su mi dali priliku da javno podijelim svoju energiju i emocije s njima.” DJ Saša Ostojić