Stiglo je proljeće, očistimo tijelo – Ovo je 10 najboljih napitaka za detoksikaciju

304

Deset najboljih napitaka za detoksikaciju organizma, koji će eliminirati toksine i osigurati tijelu dovoljno nutrijenata koji će pomoći kod mršavljenja. Ono najvažnije za naše tijelo je energija te očuvanje zdravlja, koje će vam također pružiti ovih 10 napitaka.

1. Sok od ananasa
Enzimi koji se nalaze u ananasu pomažu razgraditi proteine, otjerati toksine i tijelu će priuštiti veliku količinu vitamina C i B1. Uvijek pijte svježi sok – kupite cijeli ananas, očistite ga i ubacite u sokovnik.

2. Čaj od mente
Čaj od mente poznat je po tome što umiruje. No, osim što jača živčani sustav, pomaže i kod probave, mučnine i nadutosti. Šalica čaja dnevno napraviti će čuda za vaš organizam!

3. Sok od kupusa
Možda ne zvuči primamljivo, no ovaj sok odličan je izvor vitamina C i aminokiselina. Čaša kupusovog soka pomoći će pri problemima s crijevima i spriječit će razvoj tumora.

4. Sok od jabuke
Svježi sok od jabuke ima veliku količinu antioksidansa i nutrijenata koji će očistiti jetru i bubrege. Zato nakon svakog dugog vikenda i ludih zabava, popijte svježe iscijeđen sok od jabuke – tijelo će vam biti zahvalno!

5. Voda s limunom
Ovo je najlakši i najjeftiniji način detoksikacije. Čaša vode s limunom ujutro i navečer napravit će puno za vaše zdravlje!

6. Sok od Aloe vere
Vjerojatno ste čuli za blagodati Aloe vere, no možda niste znali da dolazi i u obliku soka. Ovaj sladak sok možda nije pitak poput nekih drugih s ove liste, no samo jedna čaša napravit će jako puno za vaše tijelo. Aloe vera odlična je za zdravlje probave i liječenje raznih upala.

7. Čaj od đumbira
Đumbirov čaj, kao i čaj od peperminta, smiruje i hrani tijelo i um. Također se bori protiv iritacije probave, a samo jedna šalica svake noći pomoći će vam da se oslobodite stresa, a tijelo održite zdravim i čistim.

8. Sok od papaje
Sok od papaje ima slična svojstva onom od ananasa. Ako želite neku egzotičnu zamjenu za već dosadni sok od ananasa – isprobajte papaju.

9. Sok od mrkve
Svježe iscijeđen sok od mrkve možda ne zvuči ukusno, no to je jedan od najboljih i najpopularnijih napitaka za detoksikaciju. Mrkva je bogata vitaminom A, antioksidansima i mineralima koji će pomoći cijelom tijelu.

10. Sok od cikle
Poput soka od Aloe vere i mrkve, ni ovaj sok ne zvuči najukusnije, no samo nekoliko čaša tjedno pomoći će pri obnovi jetre, smanjivanju lošeg kolesterola i krvnog tlaka. Ako ga pripremate kod kuće, u sokovnik stavite sve dijelove cikle kako bi se iskoristili baš svi nutrijenti.

Komentari