Ida Prester: “Da nije bilo mog posta o Nepalcima, ne bi nikad znali koliko su muškarci desnih uvjerenja zapravo zabrinuti za položaj i prava žena”

135
glovo

Ida Prester podigla je buru na društvenim mrežama nakon što je objavila status u kojem se osvrnula na doček Nove godine u centru Zagreba na kojem su bili i brojni radnici u potrazi za boljim životom u Hrvatskoj.

“Da nije bilo mog posta o Nepalcima, ne bi nikad znali koliko su muškarci desnih uvjerenja zapravo zabrinuti za položaj i prava žena.

Jako ih brine naše pravo glasa, sigurnog kretanja, a znaju jako dobro i razliku između udvaranja i seksualnog uznemiravanja (do sad se tome smijalo, lijepo je da se to mijenja).
U tri dana novogodišnjih slavlja u Hrvatskoj su ubijene dvije žene, jedna teško prebijena, a jednoj policajki slomljena noga. Hrvatska je treća u EU po broju femicida, a svakih 15 minuta jedna žena dozivi nasilje. Nasilje nad ženama poprima oblik epidemije u našim krajevima.
Predlažem da upravo oni, a ne uvijek mi žene, organiziraju velike prosvjede za našu zaštitu koja nam hitno treba! Strože kazne za nasilnike, edukaciju i reforme državnih tijela, hitno uvođenje građanskog i spolnog odgoja u škole.
U sklopu promjena svakako i edukaciju Nepalaca o svim tim temama, dapače! Mogu se i sami uključiti na puno načina.
Predivno je što smo svi na istoj strani, razumijemo i čuvamo jedni druge. Dečki – čekamo vas prvi korak”, poručila je Ida Prester još jednom na društvenim mrežama.
Snimka zaslona 2024-01-04 090139
Izvor: Screenshot FB

Komentari