I opet kiša …

600

Listam novine, čitam vijesti na portalima, gledam televiziju i cijelo vrijeme razmišljam o čemu pisati. Već danima ne nalazim ništa što je posebno zaokupilo moju pažnju. I tako već pomalo nervozna pogledam kroz prozor, a kad tamo moja tema – gleda me i zove. Kiša koja pada već danima, tjednima, godinama pravi je lajtmotiv moje Rijeke.

Vjerujem da nisam jedina koja je posebno razdražljiva i nervozna ovih dana. Nemam više suhe odjeće ni obuće jer svaki izlazak podrazumijeva kompletno novi outfit. Autobusi su puni nezadovoljnih ljudi svih dobnih skupina čiji se kišobrani cijede slučajnim susjedima za vrat. Gužve u centru grada obaraju rekorde, a stizanje na posao ili u školu postaje ravno čaroliji. Bila sam sigurna da je negdje u nekom istraživanju dokazano kako ružno vrijeme utječe loše na naše raspoloženje i više-manje sam bila u pravu. Tek je jedno istraživanje donijelo zaključak kako vrijeme ne utječe na raspoloženje dok druga potvrđuju moje mišljenje. E, sad, da ne bi ispalo da sam jedna od onih koji samo spavaju i ljenčare kad je ovakvo vrijeme, imam nekoliko aktivnosti za koje ne treba lijepo vrijeme, a čine me sretnijom. Recimo, sada imam više vremena za obaviti one neke stvari koje odgađam jer nikad nemam vremena. Sredila sam ormar, igrala se sa psom, počela čitati zanimljivu knjigu, napravila novi kolač, snimila CD za u auto, krenula u teretanu… Ovo su bile neke od stvari koje sam sama sebi „poklonila“. Osim toga, više je vremena za družiti se s dragim ljudima, obitelji i prijateljima tako da se u tom segmentu trudim popraviti i njihovo raspoloženje češćim kavama i razgovorima. Sve u svemu, nervoza brzo prođe uz samo malo truda.

Vrijeme u kojem živimo obiluje recesijama, otkazima, nesrećama, ubojstvima… Pogledaš vijesti i nije ti jasno otkud samo izviru svi ti negativni događaji. Žudimo za pozitivom, a dobivamo je malim količinama. Većini od nas taj minimum nije dovoljan i zato izvlačimo najbolje moguće iz onog što nam je dano. Zanemarimo ružno vrijeme i odmah će sve biti ljepše. U svakom danu odvojimo dovoljno vremena da budemo sretni, ali i da usrećimo druge. Vjerujte, za sve ima vremena!

Sanja Lakić

Komentari