Nakon što ste pročitali naslov, vjerojatno ste odmah pomislili – da i što je tu novo, no ovaj put ne govorimo o zastarjeloj mehanizaciji već o kreativnim putovanjima kakva su nekoć bila svakodnevica. Naime, ukupno 35 izletničkih vlakova na karlovačko i ozaljsko područje će voziti sve do kolovoza.

Zanimljiv i romantičan izletnički vlak RUMOBIL vodi svoje putnike u obilazak grada Ozlja, pošto je mjesec ožujak u ozaljskom kraju posvećen sjećanju na stvaralaštvo Slave Raškaj, jedne od najvažnijih slikarica na prijelazu 19. u 20. stoljeće.

Po dolasku vlaka u Ozalj u pratnji vodiča turisti će obići turističku rutu „Teslinim svjetlom tragovima Slave Raškaj“ koja je za putnike RUMOBIL vlaka besplatna. Naravno tu je idruženje s lokalnim OPG-ovima te upoznavanje s gastronomijom i običajima. Sama cijena karte vlaka iznosi samo 20 kuna, a večernji sati rezervirani su za projekciju filma o Slavi Raškaj. U fokusu ovoga kostimiranog filma priča je o ljubavi gluhonijeme slikarice Slave Raškaj i Bele Čikoša, njezinog učitelja slikanja.