Humanitarna akcija Kluba mladih – hladnjak s hranom dostupan svima!

20

Klub mladih Rijeka pokrenuo je humanitarnu akciju nazvanu „Puna borša“. Riječanima je tako dostupan hladnjak, koji se nalazi u Klubu mladih, a funkcionira na način „Ako imaš donesi, ako ti treba uzmi!“.

Kad se malo zanesete i kupite više nego ćete potrošiti, prije nego se pokvari odnesite taj višak u Klub mladih Rijeka. Isto tako kad ste u gradu i ogladnite, a plaća kasni ili ju jednostavno nemate (jer Hrvatska) dođite u Klub i ponesite si što je potrebno Vama i Vašoj obitelji, kazali su iz Kluba mladih.

Ideja se razvijala kroz dva mjeseca, a s razlogom se  realizira upravo u vrijeme predblagdanskih dana. Organizatori žele potaknuti građane na dijeljenje, solidarnost, ali i ekonomičnu potrošnju.

„Puna borša“ otvorena je za sve ljude koji imaju namjeru nešto u hladnjaku ostaviti, no isto tako i uzeti ono što namjeravaju kasnije konzumirati bez obzira na privatnu ekonomsku situaciju što je ideja „zero waste“ načina života koji postaje sve popularniji kako u svijetu, tako i u Hrvatskoj, istaknuli su iz Kluba mladih.

Humanitarni projekt osmislile su novinarka Bojana Guberac te glumica i aktivistkinja Ana Maria Štefanac, a u njega su se potom uključili Andrej Brišćik, predsjednik Kluba mladih i Tanja Blašković, riječka umjetnica.

U narednim mjesecima bit će postavljena i polica za namirnice poput brašna, šećera i slastica. Ovo je prvi ovakav projekt u Rijeci koji smo napravili po uzoru na projekt u Sarajevu. Ulažemo nadu da će uistinu zaživjeti i pomoći građanima, poručili su organizatori.

Komentari