Hrvatske odbojkašice formu za Europsko prvenstvo bruse na Gloria Cupu u Turskoj

41

Hrvatske odbojkaške reprezentativke stigle su u tursko ljetovalište Antaliju na jaki Gloria Cup. Naše sportašice odradile su naporne pripreme u Osijeku. Prvi dolazak na Gloria Cup za sve je ugodno iznenađenje. Ovo se natjecanje održava od 2014. godine u odbojci, košarci i atletici. Na njemu sudjeluju brojne reprezentacije i sportske zvijezde.

„Oduševljene smo prijemom u Antaliji. Kompleks u kojem se nalazimo ima zaista odlične uvjete za rad. Definitivno bih ga ubrojila u top tri mjesta u kojima sam ikada bila na pripremama. Ovdje nam je sve omogućeno da bi se što bolje pripremili za ovaj turnir, a sve to je ujedno i jedna lijepa priprema za Europsko prvenstvo. Ovaj turnir je izazov za nas jer igramo s tri reprezentacije na zaista visokom nivou od čega i dva finalista prošlogodišnjeg Europskog prvenstva. Vidjet ćemo na čemu još moramo raditi i koliko smo točno spremni do sada. Naporno smo radili i proteklih dana usavršavali potrebne detalje. U ovom turniru koncentrirat ćemo se na svoju igru i ispraviti dosadašnje pogreške. Na Europskom prvenstvu mislim da bi svakako trebali proći grupu, dat ćemo sve od sebe i pokušati stići što je dalje moguće.“ – istaknula je kapetanica Samanta Fabris.

U iduća tri dana Hrvatsku očekuju tri utakmice koje će biti izvrsna priprema pred nadolazeće Europsko prvenstvo koje Hrvatska igra u Mađarskoj.

„Ovaj turnir vrlo je važan za nas. Možda jedan od najvažnijih do sada u kojem moramo pokazati svoju spremnost. Biti će teško igrati s ovako jakim ekipama kao što su Turska, Srbija i Italija. No, to će nam svakako biti pokazatelj na čemu još trebamo poraditi.  Ovdje nam je jako lijepo, organizacija je zaista na nevjerojatno visokom nivou. Djevojke ovdje imaju sve uvjete za odličan trening i rad. Ekipa je dobro posložena, no uvijek se može još bolje što će i biti naš cilj narednih dana.“ –  istaknuo je izbornik Daniele Santarelli.

Hrvatske reprezentativke igraju protiv domaćina Turske. U petak igraju protiv reprezentacije Srbije, a u subotu turnir zatvaraju utakmicom protiv Italije.

Hrvatske odbojkašice

„Smješteni smo u hotelu Gloria Sport Arena u Antaliji u Beleku. To je jedan od najboljih sportskih rezorta u Europi. Odvojen je od samog grada i posjeduje šest olimpijskih bazena, tri dvorane, dva nogometna terena. Tu se se pripremaju veliki ngometni klubovi kao što su Dinamo Kijev, Fenerbahce, Galatasaray, Besiktas, ali i košarkaški poput CSKA te brojni drugi. Po dolasku smo zaista lijepo dočekani od organizatora što nam je odmah pokazalo ozbiljnost turnira i priprema koje nas očekuju za Europsko prvenstvo!“ – izjavio je Frane Žanić iz Hrvatskog odbojkaškog saveza i dodao: “Žao nam je što je Ema Strunjak otpala i što nažalost neće biti u ekipi na Europskom prvenstvu. Ostale cure su spremne. Izbornik je sve odlično posložio, a nakon srebra u Europskoj ligi mislim da smo još više napredovali. Pogotovo jer su sada s nama Matea Ikić, Martina Šamadan i Bernarda Brčić što daje još jednu ozbiljniju dimenziju. S obzirom na to da smo kompletni, s obzirom na uvjete omogućene od strane Saveza, mislim da imamo odličnu mogućnost da budemo jedno veliko osvježenje na Europskom prvenstvu.“

Komentari