Savršena sobna biljka za vaš horoskopski znak

370
biljke

S novim NASA-inim istraživanjem koje otkriva da sobne biljke imaju sposobnost uklanjanja do 87% zračnih toksina iz okoline u roku od 24 sata – i prednosti uključujući smanjenje stresa, povećanje pažnje i povećanu produktivnost – mnogi od nas mogu razmisliti o korištenju sobnih biljaka u našim životnim prostorima.

Imajući to na umu, stručnjaci na clearitwaste.co.uk istražili su koja je sobna biljka savršena za svaki horoskopski znak, što znači da se svatko može pridružiti histeriji sobnih biljaka i osvježiti svoj dom.

Znak: Vodenjak (20. siječnja – 18. veljače) | Sobna biljka: Tillandsia

Ovaj humanitarni znak predstavlja mističnog iscjelitelja koji zemlji daje vodu i život. Tillandsia izvrsno pristaje ovom horoskopu. Oni su epifiti, što znači da rastu pored drugih biljaka ili u odgovarajućim prazninama, a ne u tlu – udahnjujući novi život svemu što dotaknu. Redovito ih zalijevajte kako bi bile hidratizirane ili uronite u vodu na sat vremena ako im je potrebno pomlađivanje.

Znak: Ribe (19. veljače – 20. ožujka) | Sobna biljka: Drvo žada

Drvo žada prikladna je botanička usporedba koja odražava konfliktnu prirodu znaka Riba. Mogu izblijedjeti ako im se ne daje dovoljno vode, ali brzo se vraćaju kada se zadovolje njihove potrebe. Uz pravilnu njegu, ove biljke mogu narasti do šest metara visine. Često su generacijski darovi za sreću u obiteljima, odražavajući prirodu darivanja ovog vodenog znaka.

Znak: Ovan (21. ožujka – 19. travnja) | Sobna biljka: Kalathea (Molitvena biljka)

Odvažni ovnovi vole imati veliku prisutnost u svakoj prostoriji zbog čega je kalathea (molitvena biljka) savršeno prikladna. S bujnim raznobojnim lišćem; pogled nikada neće biti predaleko, a slično kao i njihov zvjezdani znak, molitvene biljke mogu uvenuti zbog nedostatka pažnje.

Znak: Bik (20. travnja – 20. svibnja) | Sobna biljka: Slonova noga

Slonova noga voli se sunčati, ova biljka oprašta u prirodi; samo pola vremena trebaju zrake za napredovanje. Njihove niske potrebe za održavanjem zalijevanja jednom svakih nekoliko tjedana također su u skladu s zaštitnim znakom strpljenja i ustrajnosti Bikova.

Znak: Blizanci (21. svibnja – 21. lipnja) | Sobna biljka: bromelija

Blizanci su zauzet znak za koji neki kažu da treba svoj klon kako bi sve obavio. Bromelija čini upravo to! Ova dugotrajna biljka daje mladunčad koji će zamijeniti original. Kao i njezine horoskopske kolege, previše pažnje je najveća smetnja za ovo zelenilo, pa zalijevajte štedljivo.

Znak: Rak (22. lipnja – 22. srpnja) | Sobna biljka: Ukrasna šparoga

Oni pod znakom Raka su privlačni, ali intuitivni, što znači da lako pokupe bilo koju energiju u domu. Ukrasna šparoga slična je po tome što može uspijevati u pravom okruženju, ali također ima potrebu za zdravom pažnjom.

Znak: Lav (23. srpnja – 22. kolovoza) | Sobna biljka: Juka

Poznato je da ovaj živahni vatreni znak uživa u suncu dok drži, to je prirodni zrak kraljevstva, slično biljci juke i njezinu ekspanzivnom lišću. Juka utjelovljuje živahnost i sjajna je biljka za unošenje dojma prirode u zatvorenom prostoru, pod uvjetom da s njom unesete sunce!

Znak: Djevica (23. kolovoza – 22. rujna) | Sobna biljka: Begonija

Ovaj zemljani znak predstavlja praktične, perfekcionističke kvalitete koje savršeno odgovaraju begonijama. Njegovi prekrasni cvjetovi dolaze u raznim bojama i uzorcima koji zahtijevaju minimalno održavanje kada su dobro smješteni u zatvorenom prostoru. To omogućuje Djevicama orijentiranim na detalje da se usredotoče na druga područja svog života.

Znak: Vaga (23. rujna – 23. listopada) | Sobna biljka: Spatifilum

Vage zagovaraju sklad i jednakost, što ih čini savršeno prikladnim za Spatifilum. Spatifilum je izvrstan za detoksikaciju doma, lijep je na pogled i smatra se jednom od najjednostavnijih biljaka za njegu. Ova kombinacija je čini pogodnim za svaki prostor ili situaciju, baš kao i Vage.

Znak: Škorpion (23. listopada – 21. studenog) | Sobna biljka: Ukrasni kukuruz 

Škorpioni su snažni karakteri koji utjelovljuju neovisnost i upornost. Kao što joj ime govori, biljka ukrasni kukuruz dijeli slične osobine. Smatra se jednom od najotpornijih biljaka za uzgoj u zatvorenom prostoru, kojoj je ugodno u ekstremnim situacijama kada druge biljke ne bi preživjele, baš kao i pripadnici ovog vodenog znaka.

Znak: Strijelac (22. studenog – 21. prosinca) | Sobna biljka: Afričke ljubičice

Ovaj znak je poznat po tome što je spontan i ima žeđ za avanturom. Strijelac bi se dobro složio s jednom od najpopularnijih sobnih biljaka diljem svijeta. Poput vatrenog znaka, ova biljka ima nekoliko čuda uključenih u njegu, ali ako se one ispune, proizvest će elegantan prikaz ljubičastih latica.

Znak: Jarac (22. prosinca – 19. siječnja) | Sobna biljka: Riječna pahira

Jarci su poznati po tome što su praktični, ambiciozni i samopouzdani. Riječna pahira savršeno se slaže s osobnošću Strijelca, ne zahtijeva održavanje i ima vitko, isprepleteno korijenje kako bi svoje cvjetove i plodove zadržala na drugoj razini. Feng Shui uvjerenje da ova biljka donosi sreću svom vlasniku također će pomoći u uzvišenim težnjama ovog znaka.

L.B.

Komentari