Razbijanje mita! Astrologinja razotkriva najveće zablude o horoskopskim znakovima

227
horoskop

Dostigavši 618,2 milijuna TikTok pregleda do danas, #Astrotokova najnovija kozmička opsesija uključuje rangiranje 12 znakova zodijaka na temelju njihovih stereotipnih osobina. Od ‘opakih’ Škorpiona do ‘dvoličnih’ Blizanaca, nekoliko horoskopskih znakova često se suočava s najezdom kleveta na društvenim mrežama.

Ali nemojte očajavati, jer je Psychic Chat Provider preuzeo na sebe da jednom zauvijek ispravi sve! Uz pomoć stručnjakinje za vidovnjake i astrologa, Inbaal Honigman, nastoje razotkriti neke od najčešćih zabluda o horoskopskim znakovima.

Stereotipi o horoskopskim znakovima nasuprot stvarnosti: Stručnjakinja otkriva najveće astrološke zablude

Ovan (21. ožujka – 19. travnja) – Stalno ste ljuti

Mit: Ovnovi su stalno ljuti.

Istina: Ovan je veseo i zaigran, ako se i naljuti – neće ljutnja trajati predugo.

Kao vatreni znak, Ovan je poznat po svojem eksplozivnom temperamentu, često se percipira kao stalno ljut – ali ima li istine u tome? Stručnjakinja za astrologiju Inbaal smatra:

“Ovnovima vlada crveni planet Mars, planet seksa i rata. Stoga su sve emocije Ovnova velike. Njihov entuzijazam je bombastičan. Njihova je radost bez premca. Slično tome, njihov bijes može pomicati planine. Srećom, Ovan može podnijeti takve velike emocije samo kratko vrijeme. Ubrzo se smire i vrate se u svoje zaigrano jastvo.”

Bik (20. travnja – 20. svibnja) – Lijeni ste

Mit: Bikovi su lijeni.

Istina: Bikovi su oprezni i dat će sve od sebe kako bi pomogli drugima.

Jedna od češćih zabluda Bikova proizlazi iz ideje da su apatični i lijeni. Ali koliko je to istina?

“Bik je zemljani znak, koji je najstabilniji element. Zbog toga ne trče prije nego što prohodaju. Nisu ljubitelji rizika, vole se odmoriti i obnoviti svoje resurse, a opet će ustati ako išta zatreba. Bik će dati sve od sebe za prijatelje i voljene osobe i prvi će volontirati ako nešto treba učiniti.”

Blizanci (21. svibnja – 20. lipnja) – Dvolični ste

Mit: Blizanci su dvolični.

Istina: Blizanci vide obje strane argumenta.

Ah, prastari trop dvoličnog Blizanca. Budući da je jedan od najneshvaćenijih znakova Zodijaka, stručnjakinja Inbaal se nada da će razriješiti ove teške stereotipe o Blizancima:

“Blizanci su predstavljeni simbolom blizanaca, koji ilustrira njihovu dvojnu osobnost. Blizanac može vidjeti obje strane argumenta i može biti i za i protiv više važnih pitanja. Ne izgleda sjajno kada se slažu s jednom stranom, a onda se slažu s potpuno suprotnom, ali slušaju i prihvaćaju sva gledišta.”

Rak (21. lipnja – 22. srpnja) – Previše ste emotivni

Mit: Rakovi su previše emocionalni.

Istina: Rakovi su izvrsni slušatelji i ne ulažu se samo u vlastite emocije.

Rakovi se često smatraju pretjerano emocionalnim znakom. Snažne emocije Rakova čine ih nježnima, sentimentalnima i nostalgičnima što znači da ih ljubav često ponese – padaju teško i brzo. No, jesu li doista toliko emotivni koliko ih se predstavlja?

“Rak je vodeni znak, i kao i druge vode, žive i umiru od svojih emocija. Oni osjećaju stvari duboko, za sebe, ali uglavnom za druge. U znaku Raka sve se vrti oko obitelji. Vole imati sve u njihovoj dnevnoj sobi, od krvnog srodstva do dobrih prijatelja koji su ‘kao obitelj’. Rakovi imaju veliku dubinu emocija i mogu zadržati prostor za vas da sigurno izrazite svoje emocije.”

Lav (23. srpnja – 22. kolovoza) – Egoistični ste

Mit: Lavovi su egoisti.

Istina: Lavovi imaju ljubav prema uspjehu koja se proteže i na sve ostale.

Kao vatreni znak kojeg simbolizira lav, Lavovi su poznati po tome što odišu samopouzdanjem i što su u središtu pozornosti, no to se često može shvatiti kao arogancija i kritizirati da su egocentrični. Ipak, je li ovaj stereotip doista toliko točan?

“Lav voli uspjeh. Znakom Lava vlada sunce, stoga je svijetao, vidljiv i veći od života. Okušavaju se u bilo čemu i istinski vjeruju da ne postoji nešto nemoguće. Malo poznata činjenica o Lavovima je da se njihova ljubav prema uspjehu proteže i na sve ostale. Oni su izvrsni agenti, mentori i zagovornici jer kada vide da je netko koga su obučavali postigao uspjeh kakav zaslužuju, Lav će osjetiti zadovoljstvo kao da je to sam postigao.”

Djevica (23. kolovoza – 22. rujna) – Perfekcionist ste

Mit: Djevice su perfekcionisti

Istina: Djevice nisu perfekcionisti, one su jednostavno metodične u pristupu stvarima.

Jedna od osobina Djevica koje se najviše krivo shvaćaju je njihov vrlo kritičan, ‘perfekcionistički’ karakter. No je li obraćanje tako velike pozornosti na detalje doista tako loša stvar?

Djevica voli prvo misliti, a tek onda djelovati. Umjesto da iskoriste svaku priliku, odvojit će minutu da vide služi li ova prilika doista njihovoj višoj svrsi ili im samo odvlači pažnju. Djevice se neće nervirati, a vole se i opustiti, ali ako nešto treba obaviti, radije će to učiniti sada.”

Vaga (23. rujna – 22. listopada) – Neodlučni ste

Mit: Vage su neodlučne

Istina: Vage nisu neodlučne, već razumiju dualnost života.

Predstavljene vagom, Vage su povezane s ravnotežom i omiljene su kao izvrsne osobe u rješavanju sukoba. Neodlučnost vage je znak kojeg se ne mogu otresti.

“Vaga, kao i drugi dvojni znakovi, rado sasluša obje strane argumenta. Obraćaju pažnju na ‘on je rekao/ona je rekla’ situacije i znaju da svako mišljenje ima neku vrijednost i ima zrnce istine u sebi. Ali odbijaju biti suci. Ako ih natjerate da biraju strane, odmah će uzvratiti, jer Vaga želi biti prijatelj s obje strane. Vage razumiju ljudsku prirodu i koliko ona može biti nestalna.”

Škorpion (23. listopada – 21. studenoga) – Ljubomorni ste

Mit: Škorpioni su ljubomorni.

Istina: Škorpioni su strastveni, ali i nesebični.

Jadni Škorpioni, stvarno imaju mnogo loših vijesti u tisku. Kao strastvene osobe s intenzivnom osobnošću, Škorpioni se često krivo tumače kao ljubomorni i kontrolirajući.

“Njihov tradicionalni vladar je Mars, planet seksa i rata, pa su Škorpionove emocije široke, vatrene i strastvene. Moderni vladar Škorpiona je Pluton, planet smrti i ponovnog rođenja, zbog čega su sposobni za osobnu reinvenciju. Ovaj zbunjujući znak lako će se krivo shvatiti, ali važno je upamtiti da Škorpioni nemaju sebične kosti u tijelu i da su zapravo prilično samopožrtvovni. Njihova kompleksnost teže pada njima samima, nego onima oko njih.”

Strijelac (22. studenog – 21. prosinca) – Nepouzdani ste

Mit: Strijelci su nepouzdani.

Istina: Strijelci su avanturisti.

Kao vatreni znak, Strijelci često traže avanture – ali to dolazi s negativnim konotacijama da su ‘lepršavi’. Dakle, koliko su Strijelci nepouzdani?

“Strijelci vole avanturu. Vole da ne znaju odakle dolazi njihov sljedeći obrok. Vole letjeti. Nesklonost koju imaju prema institucijama, dugim sastancima i besmislenim ritualima sasvim je prirodna s obzirom na njihovu sklonost stalnoj stimulaciji. Vole da je život šaren, bučan i urnebesan, a ako ne možete parirati njihovoj energiji, neće vas prisiljavati na to.”

Jarac (22. prosinca – 19. siječnja) – Opsjednuti ste poslom

Mit: Jarci su opsjednuti poslom.

Istina: Jarci su marljivi, ali jednako toliko strasti ulažu u opuštanje.

Jarac je zemljani znak kojim vlada Saturn i često ga se povezuje s marljivim, ambicioznim i odgovornim. Iako su to tehnički pozitivne osobine, Jarčev uporni nagon za uspjehom može učiniti da izgleda tvrdoglavo i hladnokrvno.

“Jarac je vrijedan znak i ulaže 100% truda u sve što radi. Predan, praktičan znak, Jarac ulaže isto toliko strasti u opuštanje, ako je to pravilno zakazano u dnevniku. Bilo da je misija zabavna ili izazovna, Jarac će joj pristupiti s istim ‘mogu’ stavom.”

Vodenjak (20. siječnja – 18. veljače) – Vi ste asocijalni

Mit: Vodenjaci su asocijalni.

Istina: Vodenjaci stavljaju ljudskost iznad svega.

Kao zračni znak, Vodenjaci su veliki mislioci i traže logična rješenja za probleme. Ipak, jedan od najvećih mitova koji okružuju Vodenjake jest da su previše asocijalni i nevezani. Ipak, u stvarnosti je potpuno suprotno:

“Vodenjak je vjerojatno najidealističniji u Zodijaku. Vodenjaci su humanitarni, predani pravdi i društvenim ciljevima, a to ponekad može preuzeti njihove živote. Oni mogu uspostaviti odnose pune ljubavi i ispunjenja s drugim ljudima, pa čak i napredovati u grupama, ali ako vide nepravdu, žure je popraviti. Istina je da Vodenjaci stavljaju čovječanstvo iznad svega.”

Ribe (19. veljače – 20. ožujka) – Previše ste naivni

Mit: Ribe su previše naivne.

Istina: Ribe su optimistični sanjari i uzdignut će one oko sebe.

Ribe se često zanemaruju kao naivan i prozračan znak, može ih se kritizirati da ne mogu stajati na vlastitim nogama. Ipak, astrologinja Inbaal smatra da sanjar nije negativna osobina:

“Ribe su sanjari i ponose se time. Oni stvaraju svjetove mašte kao umjetnici, kreativci, pisci i slikari. Vole raditi u industriji skrbi kao medicinske sestre, psihoterapeuti i iscjelitelji, a čak i u tim karijerama njihov poseban dar je stvaranje alternativnih stvarnosti za svoje pacijente. Ribe će dijeliti njihov optimizam i podići će one oko sebe, dajući im nadu, a time i snagu.”

Komentari