Jesenske aktivnosti za svaki znak zodijaka – kolotečina postaje prošlost!

292

Kalendarski smo duboko zakoračili u jesen i vjerojatno su se već i najveći ljubitelji ljeta pomirili s time. Uostalom, jesen je odlično razdoblje za krenuti ispočetka ili barem malo osvježiti rutinu. Još od školskih dana, vežemo je uz početak nove školske godine i početak novih obaveza. Ili povratak starima. Da se sve skupa ne bi već u listopadu pretvorilo u kolotečinu, katkad se treba poslužiti trikovima koji će svakodnevicu obojati novim bojama.

Predlažemo neke aktivnosti u skladu sa svakim horoskopskim znakom, no nitko vam ne brani da ih isprobate sve!

Ovan

Energični Ovnovi mogli bi iskoristiti još uvijek dovoljno visoke jesenske temperature za šetnje prirodom. Osim blagodati fizičke aktivnosti, to je i prilika za estetsko uživanje jer jesen je zaista prava ljepotica. Lišće koje mijenja boju, kesteni pod nogama, zubato sunce proviruje kroz slikovite oblake… Zaista je riječ o spajanju ugodnog s korisnim, a za Ovnove i o idealnoj prilici da se istovremeno opuste i dobro provedu.

Bik

Bikovima predlažemo da stres od nove sezone akademskih, poslovnih i raznih drugih obaveza ublaže poigravanjem sezonskim namirnicama. Bilo da je riječ o pokušaju spravljanja kesten-pirea ili pripremi domaćeg pakunga za kosu, Bikovi će svakako uživati. Naime, kombinacija ugađanja sebi s ozbiljnošću rada na novom projektu iz kućne radinosti za njih je dobitna.

Blizanci

Nestalni Blizanci promjenjiviji su od jesenske vremenske prognoze. Pa kad je već tako, zašto se ne poigrati time? Umjesto uobičajene kave mogli bi naručiti čaj ili obrnuto. Blizanci skloni slatkim popodnevnim zalogajima, neka se za promjenu počaste nečim slanim. Umjesto uobičajenog omiljenog kafića, mogli bi odabrati neko posve novo mjesto za druženje s prijateljima. Njihova blizanačka priroda na tome će im biti zahvalna.

Rak

Emotivni Rakovi skloni su ušuškavanju u toplu dekicu uz najdraži film i šalicu toplog napitka. No, ove jeseni trebali bi ponekad tu aktivnost zamijeniti nečim energičnijim. Upisati se u teretanu, na tečaj plesa ili početi joggirati u svom kvartu – svejedno je. Svaki Rak može pronaći fizičku aktivnost za sebe u pauzama od sanjarenja. Ili jednostavno nastaviti sanjariti za vrijeme vježbanja.

Lav

Često optuženi za egocentrizam, Lavovi su naprosto fokusirani na ono što vole raditi te uživaju u plodovima svojeg truda i rada. Volontiranje je za njih idealna aktivnost jer zaista žele i mogu pomoći drugima, a pritom možda ipak  nauče potisnuti poznati lavovski ego u drugi plan. Neovisno o tome hoće li se posvetiti volontiranju s psima u azilima ili prikupljanju novca za siromašne, sigurno će uspješno iskoristiti svoje brojne kontakte te i njima pružiti primjer.

Djevica

Organizirane Djevice mogle bi se pridružiti Ovnovima u šetnjama prirodom, no pritom ne zanemariti svoju sklonost uspješnom obavljanju zadataka. Upoznavanje s različitim vrstama biljaka moglo bi ih zaokupiti i pretvoriti se u hobi ili čak posao kojim bi se mogle baviti čitavu godinu. Izrada herbarija, branje gljiva ili ljekovitih biljaka od kojih će kasnije spravljati čajeve ili kozmetičke proizvode… Djevice će već smisliti nešto praktično i korisno.

Vaga

Vage će uživati u novim jesenskim kolekcijama svojih omiljenih dizajnera i brendova. Sklone ljepoti i skladu, neće propustiti priliku da svoj pomno izgrađen stil upotpune biranim novim komadima odjeće i detaljima. Pritom jedino trebaju paziti na to da ipak ne potroše čitavu ušteđevinu kako bi im preostalo nešto novca i za zimske kolekcije.

Škorpion

I kod nas je iz godine u godinu sve popularnija praksa slavljenja Noći vještica. U to doba godine rađaju se Škorpioni. Ne čudi stoga što ih se optužuje da su najmračniji znak zodijaka. Organiziranje maratona horor filmova ili kostimiranog tuluma za Noć vještica moglo bi razveseliti Škorpione i njihove prijatelje. Oni neskloni druženjima mogli bi se zabaviti i samo time da izdube dekorativnu bundevu pa čitav mjesec uživaju u novoj dekoraciji u svom domu.

Strijelac

Strijelci bi se ove jeseni mogli povremeno zamijeniti s Rakovima te umjesto izlazaka dati prednost ostanku doma uz TV-maraton. Srećom, jesen i jest razdoblje kada izlazi najviše novih filmova i serija pa svatko može pronaći nešto za sebe. Ipak, neka misteriozna priča ili napeti triler bit će najidealniji način za Strijelce da i u mirnu aktivnost unesu malo adrenalina.

Jarac

Jarci bi predrasude o svojoj pretjeranoj sklonosti pravilima i disciplini mogli razbiti tako da u svoj život unesu određenu dozu ludila i kreativnosti. Barem na jednu jesen. Naslikati nešto, a pritom uopće ne voditi računa o udžbeničkim pravilima o kompoziciji ili kombiniranju boja, moglo bi rezultirati nečim sjajnim. Kao i opuštena večer s prijateljima uz čašicu ili dvije, tri.

Vodenjak

Savjet za Vodenjake jest da se ove jeseni zapute u knjižaru ili obnove članstvo u lokalnoj knjižnici. Zaigranog uma i skloni kreativnim načinima razmišljanja, mogli bi u knjigama pronaći neku novu dobru ideju. A mogli bi i samo odmoriti svoj um bijegom u um omiljenih pisaca. U svakom slučaju, čitanje je uvijek dobra ideja.

Ribe

Ribe bi trebale pretražiti podatke o jesenskim turnejama svojih omiljenih glazbenih izvođača i zaputiti se na neki koncert. Pomalo sklone melankoliji, prepuštanje emocijama tako bi mogle usmjeriti na uživanje u glazbi i pritom se još i odlično zabaviti. To bi im pružilo materijala i za ostatak jeseni kada bi vjerojatno često maštajući preslušavale albume koje su imale priliku čuti na koncertu.

Komentari