Danas se poklapaju petak 13. i retrogradni Merkur. Što to znači?

165

Ako ste praznovjerna osoba, samo spominjanje petka 13. vjerojatno vas naježi. Možda ćete čak i reagirati tako što ćete otkazati sve svoje planove i sakriti se ispod pokrivača do kraja dana. Iako petak 13. nema nikakvog značaja u astrologiji, treba nešto reći o tome zašto ovaj datum ima toliku moć nad svijetom. Bez obzira pripremate li se za nesreću ili samo odlučite zanemariti negativnu reklamu, petak 13. u 2022. bit će najgori za četiri horoskopska znaka, ali ne iz razloga koje mislite. Retrogradni Merkur se obično pojavljuje tri puta godišnje, ali ova godina je posebna jer ćemo se pojaviti čak četiri puta. Trenutno, retrogradni Merkur je započeo 10. svibnja i trajat će do 3. lipnja što je posebno izazovno jer se danas poklapa i s petkom 13.

Na stranu praznovjerja, ovaj petak 13. odvija se usred neke začinjene astrološke energije. Merkur će se retrogradirati kroz ogovaranje i obmanjivanje Blizanaca, što bi moglo dovesti do nekih neugodnih razgovora i zbunjujućih interakcija. Iako bi moglo biti primamljivo izliti svoje srce, zapamtite da otvaranje konzerve crva nije uvijek vrijedno toga. Petak 13. također će se održati tijekom sezone pomrčina, što je uvijek intenzivno i dramatično iskustvo. Dana 16. svibnja, pomrčina krvavog Mjeseca izaći će u privlačnom i opsesivnom Škorpionu, što bi moglo osvijetliti neke mračne i izopačene fantazije.

Ako dođe 13. svibnja i sve odmah krene po zlu, to ne mora značiti da ima ikakve veze sa zloglasnim petkom 13. Uostalom, postoji mnogo izazovne astrologije koja bi lako mogla pokrenuti dramu bez obzira koji je dan. Međutim, ako tražite nešto na što biste oslonili svoje probleme, petak 13. je uvijek dobar žrtveni jarac.

Evo zašto bi sljedeći horoskopski znakovi vjerojatno trebali držati palčeve tijekom petka 13., za svaki slučaj:

Blizanci: Trenutačno ste na meti nesreće retrogradnog Merkura

Tijekom petka 13. možda ćete se osjećati pomalo loše, a sve je to zahvaljujući retrogradnom Merkuru. Budući da je Merkur vaš vladajući planet, ovaj retrogradan Merkur ima tendenciju izbaciti vas iz kolosijeka i okrenuti vam život naopačke. Srećom, to nije ništa s čime se ne možete nositi. Uostalom, i većinu vremena volite način na koji drama čini stvari zanimljivijima.

Lav: Možda nešto koči vaše odnose

Na petak 13. možda ćete osjetiti težinu svojih odgovornosti, posebno što se tiče vaših odnosa. Ako vaša očekivanja nisu ispunjena, možda je vrijeme da se odmaknete od svega prije nego što kažete ili učinite nešto što zapravo ne mislite. Procijenite situaciju kada ste se ohladili, jer ne želite donositi velike odluke u žaru trenutka.

Vodenjak: Osjećate ogroman pritisak da uspijete

Imate puno toga na svojim ramenima, a kada se dogodi petak 13., možda se približavate svojoj prijelomnoj točki. Umjesto da poludite kada vam bude teško, sjetite se da ste prošli mnogo gore i da ste to preživjeli s milošću. Velika je vjerojatnost da ste pretjerali s razmjerom situacije, jer će biti potrebno puno više od petka 13. da vas porazi.

Škorpion: Na rubu ste velike transformacije

Tijekom ovog petka, 13., možda ćete se osjećati kao da ste sve bliže i bliže vrhunskom događaju u svom životu. Uostalom, događa se samo nekoliko dana prije pomrčine Mjeseca u Škorpionu koja bi mogla promijeniti i protresti vaš svijet. Trenutno vam ne preostaje ništa drugo nego pustiti žetone da padnu gdje mogu. Vjerujte da vam svemir čuva leđa, jer je tako.

Izvor: Elite Daily

L.B.

 

Komentari