Da je stvarna osoba, evo koji bi horoskopski znak bio Sheldon iz „Teorije velikog praska“

52

Omiljeni lik iz humoristične američke serije Teorija velikog praska većini je gledatelja Sheldon Cooper. Po zanimanju znanstvenik u području teorijske fizike Sheldon je zapao u oči gledateljima zbog svoje osebujne emocionalne suzdržanosti, opsjednutosti urednošću i poštivanja rutine. Sudeći prema karakteristikama lika Sheldona, koji tumači glumac Jim Parsons, možemo pretpostaviti pod kojim je horoskopskim znakom rođen Sheldon.

Da je Sheldon stvarna osoba, bio bi djevica. Iako je u seriji u prvom planu kao glavna uloga, Sheldon je introvertna osoba, ne voli se upuštati u razgovor bilo s kime. Poznat je po opsjednutosti redom oko sebe, a djevice su upravo takve da zamjećuju i najmanji detalj koji nije na mjestu. Uz to, prije nego naprave neki korak, analiziraju i planiraju svaku stavku. Pri tom se Sheldon često poziva na logičke i fizičke zakonitosti. Analitička promišljanja koristi čak i u svakodnevnom životu, u situacijama u kojima su velika razmišljanja ostalim ljudima apsurdna. Zbog toga je taj lik izrazito humorističan.

Djevica je zemljani znak, stoga se ljudi rođeni u tom znaku bave konkretnim poslovima, svrhovitim i primjenjivim. Sheldonovo je područje teorijska fizika, koja služi za objašnjenje i predviđanje prirodnih pojava, koje utječu na ljudski život.

Djevice su skeptične i rijetko imaju autoritete. Tako i Sheldon ima povjerenje samo u svoje znanje, koje izuzetno cijeni, a jedini mu je autoritet Stephen Hawking. Čak se u jednoj epizodi i onesvijestio kad mu se pred autoritetom potkrala greška.

Kao što paze na red, tako paze i na svoje zdravlje. Sjetimo se Sheldonovog straha od klica, zbog čega je izbjegavao ići u posjet u bolnicu te razne njegove hipohondarske ideje. Sve karakteristike upućuju da je Sheldon po horoskopu djevica.

Komentari