Hidroavioni poletjeli iz Novalje!

Na samom početku turističke sezone u Novalji svečano otvoreno hidroavionsko pristanište.

130

Slijetanjem hidroaviona koji je poletio iz Splita, jučer je svečano otvoreno hidroavionsko pristanište u Novalji te je tako startala putnička linija hidroavionom koja će ovo poznato turističko središte svakodnevno povezivati sa Splitom i Rijekom.

Hidroavion, s gradonačelnikom Novalje Antom Dabom kao prvim putnikom, sretno je sletio u Novalju nakon samo 43 minute vožnje i najavio novu eru brzog povezivanja kopna i otoka zračnim putem. Brojni građani i turisti okupili su se na rivi kako bi svjedočili ovom nesvakidašnjem događaju, a prvi dojmovi nakon osiguranih demo letova bili su – brzo, jednostavno, nadasve atraktivno, ali i pristupačno i komforno.

Klaus Dieter Martin, ECA i Ante Dabo, gradonačelnik Novalje
Klaus Dieter Martin, ECA i Ante Dabo, gradonačelnik Novalje

Grad je tako ostvario suradnju s avioprijevoznikom European Coastal AirlinesECA, tvrtkom sa sjedištem u Splitu, koja već povezuje brojne destinacije diljem Hrvatske te zasad leti prema dvije destinacije u Italiji. Vrijeme letenja na relaciji Novalja – Split iznosi 43 minute, dok vožnja na relaciji Novalja – Rijeka traje samo 23 minute.

Izuzetno smo ponosni i zadovoljni što je na samom startu sezone otvoreno pristanište za hidroavion i linija koja će povezivati Novalju s Rijekom i Splitom, u koji zahvaljujući sve prisutnijim inozemnim avio kompanijama i letovima iz cijelog svijeta stiže sve veći broj naših gostiju. Turisti tako na najkraći mogući način, u roku od 40 minuta mogu doći u Novalju i pri tom još uživati u posebnom doživljaju, ljepoti prirode i našeg mora, ali i izbjeći prometnu gužvu na putovanju. Vjerujem da će i naši domaći ljudi iskušati ovu novu i zanimljivu vrstu putovanja, što također smatram značajnim. Drugim riječima, Novalja je kao turistička destinacija i mjesto za život, dobila dodatni značaj na što smo svi ponosni“ istaknuo je Ante Dabo, gradonačelnik Grada Novalje.

Predstavnici grada i turističke zajednice s uvaženim gostima
Predstavnici grada i turističke zajednice s uvaženim gostima

Letovi hidroavionom prvenstveno su dodatak turističkoj ponudi jer omogućavaju brz dolazak na destinaciju i posebno turističko iskustvo, ali također pružaju priliku i domaćem stanovništvu da do nekih odredišta koriste jedinstvenu liniju koja će ih „u jednom potezu“ vrlo brzo dovesti do željenog odredišta. Cijena za ovakvu uslugu je prihvatljiva te karta Rijeka – Novalja u jednom smjeru iznosi 349,00 kuna, dok karta Split – Novalja stoji 699,00 kuna.

Iako ECA po svojim standardima leti iz luke u luku, po potrebi turiste može preuzeti direktno na aerodromima, što je jako praktično ukoliko se radi o avio gostima i charterima, a često je riječ o gostima bolje platežne moći. Ujedno statistike ukazuju da se boravak na destinaciji znatno skratio, a da je dolazak avio kompanijama, pogotovo onima low cost ili charterima sve poželjniji.
Osim brzine, komfora i sasvim ugodnih cijena karata, turisti dobivaju i novu, dodatnu mogućnost prijevoza do destinacije te im se pruža i poseban, nov, pomalo ekskluzivan doživljaj letenja hidroavionom.

Okupljeni građani i turisti promatraju dolazak hidroaviona
Okupljeni građani i turisti promatraju dolazak hidroaviona

Komentari