Godišnja nagrada ZTK Rijeka

63

I ove je godine, u srijedu 15. prosinca, u Mramornoj dvorani Pomorskog i povijesnog muzeja održana svečana dodjela nagrada i priznanja Zajednice tehničke kulture čime su završeni Dani tehničke kulture 2010. godine.

Nagradom za izuzetan doprinos državnoj i međunarodnoj promidžbi tehničke kulture nagrađen je Aleksandar Tomulić, član Fotokluba Rijeka. U 2010. godini izlagao je na dvije samostalne i 41 skupnoj izložbi na kojima je dobio 14 nagrada i priznanja, od toga na 26 FIAP-ovih salona u 16 zemalja, gdje je dobio 9 nagrada i pohvala, a posebno treba izdvojiti zlatnu medalju na FIAPkružnom salonu u Nizozemskoj, godišnju nagradu Hrvatskog fotosaveza i nagradu „Apoksiomen“ za unapređenje kvalitete kulturnog stvaralaštva u Primorsko-goranskoj županiji. U 2010. godini autor je dobio zvanje Artist FIAP (AFIAP). Osim toga, primljen je u Hrvatsko društvo likovnih umjetnika Rijeka te je bio uvršten u nacionalnu selekciju Hrvatskog fotosaveza na FIAP Biennalu u Irskoj.

Aleksandar Tomulić ovakvim izvanrednim postignućima na najbolji način doprinosi međunarodnoj promidžbi i afirmaciji hrvatske fotografije u svijetu. Smatramo kako je nagrada došla u prave ruke i ovim mu putem iskreno čestitamo!

Sanja Lakić

Komentari