Gasi li se ljubavni život nakon vjenčanja?

70
bračni par se drži za ruke na plaži
Photo: Unsplash by @pabloheimplatz

U vremenu kad su sve naslovnice novina i portala pune razvoda svjetskih zvijezda stvaramo dojam kako brak na kraju ni ne može opstati u takvom okruženju. Uspješan i zdrav brak svakako je teško održati, ali nije i nemoguće.

Godine koje uslijede nakon vjenčanja najveći su izazov koji možete očekivati u vašem bračnom životu. Javljaju se problemi s kojima se prije niste susretali, a koji ukoliko se ne riješe, prelaze u sve veće i veće pa tako sve do granice neizdržljivosti, kada se i sam brak počne raspadati.

Prvi znakovi problema počinju s gašenjem „vatrometa“ koji ste osjećali u vezi, ali u braku jednostavno više ne osjećate. Kako bi se riješili takvog problema, najbolje je da promijenite očekivanja koja su previsoko postavljena i više uložite vremena u razvijanje daljnjeg odnosa s partnerom koji će se temeljiti na razvijanju novih uspomena i lijepih trenutaka. Kvalitetni trenuci mogu biti vrlo kratki, ali dovoljno snažni da vas u teškim trenucima podsjete kako ste ipak stvoreni jedno za drugo.

Drugi problem koji se najčešće javlja je ulazak u svakodnevnu rutinu, pogotovo nakon rođenja djeteta. Možete osjećati kao da je vaš odnos monoton i dosadan, a takvo razmišljanje može uništiti brak. Također, kao odgovor na povećanu odgovornost koja nastaje uslijed smanjenja kućnog budžeta, javljaju se sve češće svađe.

U prilog lošem osjećaju i svađama između parova ide i svakodnevna potreba za komentarima na račun kilaže ili životnog stila koji iako bezazleni u tom trenutku, postaju sve važnija prijetnja bračnom statusu.

Rješenje ovakvih problema kriju se u kompromisu te razumijevanju potreba partnera koje se mijenjaju ulaskom u brak. Potreba za vremenom provedenim odvojeno od vas, svakako nije znak udaljavanja. Pobrinite se da svakodnevno razgovarate o svojim planovima i željama te zajedno nađite rješenje za kvalitetan život u zajedničkom domu.

Komentari