Game of Thrones ili Lost? Ovo su serije koje su najviše razočarale fanove!

23

U subotu 17. travnja obilježava se 10 godina od prvog prikazivanja Game of Thrones, a uz osjećaje nostalgije, ova prekretnica također oživljava raspravu oko svog kontroverznog završetka koji je podijelio toliko obožavatelja i kritičara.

Zanimajući se koliko volimo (a ponekad i mrzimo) naše omiljene TV serije, OnBuy.com anketirao je 1.517 obožavatelja kako bi saznao koje su ih završnice TV serija najviše razočarale.

Kojim su finalom TV serije obožavatelji najviše razočarani?
Lost, TV serija s nedavno preminulom Mirom Furlan, prema obožavateljima ima najrazočaravajući završetak. Proslavljajući svoju 11. obljetnicu 23. svibnja, čini se da je finale serije kontroverzna tema za obožavatelje čak i nakon cijelog desetljeća, jer je dobilo 27,3% glasova.

most-disappointing-tv-finales-according-fans-onbuy

Game of Thrones dolazi na drugo mjesto. Osma i posljednja sezona objavljena je gotovo dvije godine nakon prethodne, ostavljajući obožavatelje s velikim očekivanjima u posljednjih šest epizoda. Ali dramatične radnje i hvaljena produkcija zbog kojih je serija imala nevjerojatnih 59 nagrada Primetime Emmy nisu bile dovoljne da ostave dojam na gledatelje – 25% je ostalo razočarano posljednjom sezonom.

Top 3 najrazočaravajućih serija zaokružuje sitcom How I Meet Your Mother. Nakon 9 sezona obožavatelji su bili uzbuđeni kad su vidjeli kako se Ted upoznao s majkom svoje djece, ali čini se da kraj nije ispunio njihova očekivanja jer je 17%  obožavatelja glasovalo za razočaranje.

Na četvrtom mjestu slijedi serija Sherlock (16%). Mnogi kritičari pohvalili su britansku TV seriju koja je osvojila nekoliko nagrada u raznim kategorijama; međutim, neki obožavatelji još uvijek nisu uvjereni u to kako su stvari završile za lik Benedicta Cumberbatcha.

Prison Break zauzima peto mjesto s 13% glasova. Posljednja sezona od pet epizoda emitirana je prije gotovo četiri godine, no čini se da su obožavatelji i dalje ogorčeni razočaranim i kontroverznim finalom glavnih likova. Isto se dogodilo s Dexterom koji dolazi na šesto mjesto s 12%. Nakon što je finale serije ostavilo kritike i obožavatelje na frustraciji kad se emitiralo 2013. godine, producenti su najavili prošlog listopada da 2021. dolazi nova ograničena serija Dexter revival kako bi napokon obožavateljima pružila kraj kakav zaslužuju.

Game of Thrones je najrazočaravajuća serija za muškarce!

% muških glasova TV serija % ženskih glasova
24.2% Lost 25.5%
26.4% Game of Thrones 24.3%
14.4% How I Met Your Mother 17.3%
13.2% Sherlock 12.0%
11.9% Prison Break 11.3%
9.9% Dexter 9.7%

Kad je raščlanjivao rezultate po spolu, OnBuy.com je otkrio da je kraj završnice TV serije također kontroverzna tema za muškarce i žene. Kod muških ispitanika na prvom mjestu je Game of Thrones (26,4%), a na drugom mjestu Lost sa 24,2%. Suprotno je utvrđeno kod anketiranih ženskih osoba, koje su Lostov kraj opisale kao više razočaravajući (25,5%) od završnice Game of Thrones-a 24,3 %

Metodologija:
1. Koristeći Google Surveys, , tim na OnBuy.com anketirao je 1.517 ispitanika u kojim su završnicama TV serija najviše razočarali.
2. Istraživanje je provedeno od 9.4.2021. Do 11.4.2021.

 

Komentari