[GALERIJA] Najčudnije zimsko natjecanje – od pogleda na ove smrznute frizure sigurno ćete zadrhtati

360
takhini hot springs frizure
Photo: Takhini hot springs

Od 2011. godine, najjužniji kanadski teritorij Yukon, poznat je po najčudnijem godišnjem Međunarodnom natječaju zamrznutih frizura. Natjecatelji iz svih dijelova svijeta dolaze kako bi najprije uronili kosu toplu vodu, na brzinu kreirali frizure, a zatim ih pustili da se smrznu pri dodiru s niskim temperaturama zraka. Natjecanje se održava u Takhini Hot Springs toplicama, što sprječava sudionike da se smrznu do smrti.

Zanimljivost ovog natjecanja je da ono ne zauzima određeno vrijeme, već svaki sudionik dolazi u vrijeme velikih hladnoća koje dopuštaju smrzavanje frizura. Obično je riječ o razdoblju između siječnja i ožujka. Gosti toplica plaćaju kako bi pristupili vanjskom dijelu toplica, gdje je voda topla oko 16 do 42 stupnja, a temperature zraka ispod -20.

Potrebno je napomenuti da je i prije izlaska u vanjski dio toplica potrebno poštivati mjere opreza zbog opasnosti od smrzavanja. Pravila natjecanja govore kako kosa mora biti u potpunosti pokrivena bijelim smrznutim slojem, ali poneki natjecatelji odluče se i za smrzavanje trepavica, brade i drugih dijelova tijela. Kategorije u natjecanju su: najbolji muškarac, najbolja žena, najkreativnija frizura i najbolja grupa, a natjecatelji se natječu za nagradu od 750$.

Komentari