Fotografija godine koja je postala simbol nade – Novorođenče skida masku s lica doktora

46
Izvor: Instagram

Ako postoji jedan odjevni predmet koji je definirao 2020. godinu, to je zaštitna maska. Znanstveno je dokazano da se maske za lice koriste za zaustavljanje širenja CoVid-19 kako bi zaustavile širenje bolesti na druge i smanjile vašu šansu da se sami zarazite.

Ipak, gotovo svi mi jedva čekamo dan kada maske postaju stvar prošlosti. Mnogi misle da ćemo uskoro, nakon razvitka cjepiva, moći ukinuti maske i socijalno distanciranje i vratiti se u život kakav je nekada bio.

Snimka zaslona 2020-10-26 102455
Izvor: Instagram Screenshot

Jedna slika koju je nedavno podijelio liječnik iz Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE) na internetu postala je viralna kao simbol nade. Na fotografiji se vidi novorođena beba koja se upravo rodila i koja povlači masku s doktorovog lica.

Samer Cheaib, liječnik na fotografiji koji je podijelio fotografiju kazao je: “Svi želimo znak koji će nam reći da ćemo uskoro skinuti masku.”

Tisuće su reagirale na sliku nazvavši je ‘fotografijom godine’. Slika se sada na Instagramu svidjela više od 125.000 ljudi.

Pandemija Covida-19 započela je krajem 2019. godine, a uskoro se proširila svijetom, ubila je više od milijun ljudi. Nadamo se da će cjepiva uskoro biti dostupna i da se bolest može pobijediti prije nego što odnese još mnogo života.

Izvor: Thinking Humanity

Komentari