Umjetnik pokušava podići svijest o zlostavljanju životinja ovim ilustracijama

35

Ovaj umjetnik po imenu milkdongcomics na Instagramu stvara ilustracije. Međutim, te ilustracije nisu jednostavno umjetnost. Iza sebe imaju tešku poruku – zlostavljanje životinja. Mnogi od nas uopće ne razmišljaju o svim načinima na koje čovječanstvo maltretira životinje. Tako je ovaj umjetnik stvorio projekt nazvan “Scena ubojstva” kako bi nas šokirao i osvijestio što se događa u stvarnosti.

Ovakva vrsta umjetnosti je možda neugodna za mnoge ljude, ali to je tužna stvarnost. Možda će nas ova umjetnost natjerati da preispitamo svoje postupke i stvorimo svijet siguran za životinje. Mnoge organizacije već rade na tome. Razmislite o donaciji skloništu i ustanovi koja radi na spašavanju životinja i pružanju boljeg života za njih.

Zlostavljanje životinja je uobičajeno u cijelom svijetu. Istraživanja pokazuju da se zlostavljanje životinja snažno povezuje s zlostavljanjem ljudi. Najčešće zlostavljane životinje su kućni ljubimci, poput mačaka, pasa i domaćih životinja.

Postoji mnogo oblika zlostavljanja životinja: od prikupljanja previše životinja na jednom mjestu, nepravilnog uzgoja, do iskorištavanja krzna, rogova i zuba, pa čak i do organiziranja tuča i bacanja životinja da se bore jedan protiv drugog. Mnogi bi tvrdili da nema dovoljno zakona kojima bi se spriječilo zlostavljanje životinja, a obično se osobe odgovorne za zlostavljanje životinja ne kažnjavaju dovoljno strogim kaznama. Mnogo je rasprava o testiranju lijekova, šminke i drugih proizvoda na životinjama. Mnoge tvrtke kreću putem bez okrutnosti – međutim, mnogi vjeruju da je to potrebno kako bi se osigurala sigurnost proizvoda.

Ljudi i životinje su od samog početka nerazdvojni. Životinje su vrlo važan dio našeg života, a da ne spominjemo naš planet. Zato budite pažljivi i prijavite bilo kakvo zlostavljanje životinja koje vidite, darujte i pomozite ovom svijetu da postane sigurnije mjesto za njih.

Izvor: Bored Panda

Komentari