Film ”Last Christmas” – još jedna poveznica Emilije Clarke s Hrvatskom

195
Facebook: Last Christmas

Emilia Clarke, 33-godišnja britanska glumica, najpoznatija je po ulozi Majke Zmajeva, Daenerys Targaryen, u jednoj od najpopularnijih TV serija svih vremena, Igri prijestolja.

Poznato je da su se brojne epizode te serije snimale u Dalmaciji, a najviše u Dubrovniku koji je u više sezona glumio King’s Landing, prijestolnicu izmišljenog Westerosa, kraljevstva u kojem se odvija radnja spomenutog fantasy serijala.

U prvoj većoj ulozi nakon što se pomalo stišala buka oko konačnog kraja serije Emilia se pojavila u filmu koji se upravo prikazuje u kinima – romantičnoj komediji Last Christmas. Radnja filma inspirirana je istoimenom pjesmom Georgea Michaela.

Nećemo vam otkrivati radnju, no svakako je zabavno što se Emilia našla u ulozi Katarine Andrich, čiji su se roditelji u Englesku preselili iz Jugoslavije.

Vidi se da scenaristi, na čelu s glumicom Emmom Thompson koja se, uz to što se okušala u pisanju, u filmu pojavljuje u ulozi Emiijine majke, možda baš i nisu toliko dobro upoznati s prilikama s naših područja koliko misle da jesu, pa neke stvari djeluju pomalo povijesno zbrkano. No, koga briga? Povijesti nam je ionako već dosta.

Ovo je svakako još jedna zgodna promocija za Hrvatsku, koja se izrijekom spominje na samom kraju filma u jednoj poprilično smiješnoj sceni. Naravno, film vrvi i psovkama na našem jeziku, izgovorenima manje ili više uvjerljivo od strane britanskih glumaca. Psovke za obiteljskim stolom su ipak povijesno više autentične, zar ne?

Bio ovaj film po ukusu kino-publike ili ne, barem u našim kinima će svakako biti smijeha.

 

Komentari