Film “Bohemian Rhapsody” dobiva nastavak?

43

Bohemian Rhapsody bio je jedan od filmskih fenomena 2018., a sada gitarist grupe Queen Brian May kaže da možemo očekivati i nastavak. U nedavnom Instagram Liveu, 74-godišnja rock legenda potvrdila je da su započeli razgovori oko nastavka uspješnog biografskog filma o Freddieju Mercuryju.

Originalni film bio je veliki uspjeh na kino blagajnama, zaradio je preko 900 milijuna dolara na globalnoj razini s proračunom od samo 52 milijuna dolara, a osvojio je i nekoliko nagrada. U noći Oscara 2019. film odnio trofeje za najbolju montažu filma, najbolju montažu zvuka, najbolje miksanje zvuka i najboljeg glumca Ramija Maleka u ulozi samog Freddija Mercuryja. Podsjećen od kritičara, ali omiljen kod publike, film je postigao rijedak popularni uspjeh.

U intervjuu za Rolling Stone iz svibnja 2020. Brian May raspravljao je o mogućnosti daljnjeg praćenja: “U našoj karijeri postoji milijun stvari koje niste mogli prikazati u filmu jer je film morao biti toliko pojednostavljen da bi bio gledljiv.” 

Trenutno se “Bohemian Rhapsody 2” čini tek više od ideje. Kao što je gore navedeno, brainstorming je očito počeo u svibnju, ali čini se da bi moglo proći malo više vremena do scenarija. “Trebat će neko vrijeme da to shvatimo”, kaže May. Ipak, očito je da ga zanima 20th Century Studios, osobito nakon nevjerojatnog uspjeha originala. “Nitko od nas nije mogao predvidjeti koliko će to biti masivno”, kaže gitarist, istovremeno priznajući kako će izvorni film biti “teško pratiti”.

Za film nije najavljen casting, iako bi nastavak bilo teško zamisliti bez Ramija Maleka. Osim što je osvojio Oscara, odnio je i Zlatni globus, BAFTA -u i nagradu SAG za najboljeg glumca u glavnoj ulozi. Ostatak ansambla također je priznat nominacijom za najbolju glumačku postavu, pa bi obožavatelji trebali očekivati povratak Gwilyma Leeja, Bena Hardyja i Josepha Mazzella.

Izvor: Screen Rant

Komentari