Fanovi Johnnyja Hallidaya predložili da se aerodrom Orly nazove pjevačevim imenom!

14

Fanovi Johnnyja Hallidaya, galskog rockera preminulog krajem 2017 godine, koji je bio i ostao lokalna zvijezda, su prilikom velike “kulturne rasprave” predložili da se aerodrom Orly nazove pjevačevim imenom!

Poznati magazini “Lijepa umjetnost” i “Fondacija naslijeđa” pokrenuli su “on line” poziv o kulturnim sadržajima. Od oko 400 upućenih priloga o čuvenom Taulieru i “idolu mladih”, nalazi se u koloni “naslijeđa”! Djeluje groteksno ali, navodno, treba ovjekovječiti Johnnyja a narodni aerodrom je, izgleda, najpogodnije mjesto za iskazivanje ljubavi prema preminulom rockeru?!

johnny-hallyday1
Jonny Halliday

Orly, najpoznatiji od tri pariška aerodroma čini se, može ponijeti lažno ime Jeana-Philippea Smeta, Francuza po majci i Belgijanca po ocu.

Po francuskom shvaćanju, pjevač ih je znao skupiti oko teme ljubavi, učiniti sretnim i zadovoljnim…

S izuzećima pariškog Roissy koji se službeno naziva Charles de Gaulle i lyonskog Saint Exupéry, aerodromi u Hexagoneu ne nose imena poznatih osoba.

Rezultati pokrenute kampanje će biti na uvidu predsjednika Macrona, velikog obožavatelja francuskog rockera, koji ga je osobno poznavao, isto kao i ministra kulture Francka Riestera već 15 travnja.

Izvještaj će se moći konsultirati na granddebatculture.fr , a sadržavat će i natpise konkretnog podržavanja zamisli.

Džana Mujadžić

Komentari