Evo vojnog trika koji vam može pomoći da zaspite u 2 minute

102
spavanje

Za one u vojsci, san može značiti razliku između života i smrti. Ali može biti jako teško doći do zatvaranja očiju, posebno tijekom aktivnog sukoba.

Prema Sharon Ackman, škola američke mornarice prije leta razvila je znanstvenu metodu koja pomaže svojim pilotima da zaspu. Pomoću ove tehnike 96% pilota uspjelo je zaspati za dvije minute ili manje.

Ako su piloti mogli uz pomoć ove metode zaspati tijekom rata, trebali biste je moći koristiti za spavanje u udobnosti svoje spavaće sobe. Evo kako to učiniti.

 Korak 1: Opustite se u svom krevetu

S obzirom na prostorna ograničenja tipičnog aviona, piloti su naučeni spavati u sjedećem položaju. Stavljaju stopala ravno na tlo, dok ruke opuštaju u krilu. Dišite polagano, duboko dok opuštate svaki mišić na licu i pustite da vam se čelo, obrazi, usta, jezik i čeljust opuste.

Korak 2: Opustite gornji dio tijela

Neka vam se ramena spuste što niže. Dopustite mišićima na vašem vratu da postanu beživotni. Počevši od svoje dominantne strane, neka vaš biceps ima osjećaj kao da pada s vašeg tijela. Zatim prijeđite na podlakticu, ruku i prste. Ako se mišić ne opušta, prvo ga zategnite, a zatim ga opustite. Polako izdahnite svoju napetost.

Korak 3: Opustite donji dio tijela

Recite desnom bedrenom mišiću da se opusti, a zatim se pomaknite niz nogu, govoreći isto potkoljenici, gležnju i stopalu. Noga bi vam trebala biti kao da je propala u zemlju. Zatim prijeđite na lijevu nogu. Posljednji korak je razbistriti um na deset sekundi. To možete učiniti tako da obratite pozornost na svoj dah dok se kreće kroz vaše nosnice ili da zadržite statičnu sliku u svom umu. Nakon što vam je tijelo opušteno, a um tih, trebali biste nestati u tamu.

Izvor: Upworthy

Komentari