Evo gdje na svijetu žene imaju najveće grudi, a gdje najmanje

68
Veličina grudi je jedinstvena za svaku ženu i na nju utječe nekoliko čimbenika, uključujući genetiku, prehranu, težinu i indeks tjelesne mase (BMI), razinu fitnessa i dob. Veličina ženskih grudi nije konstantna i često varira ovisno o njenom menstrualnom ciklusu i je li žena trudna ili doji.

Kako izmjeriti veličinu grudi (i grudnjaka)?

Vjerojatno najbolji način za određivanje prosječne veličine grudi u nekoj zemlji je ispitivanje prodajnih brojeva za različite veličine grudnjaka koji se prodaju.
Najopsežniji dostupni podaci o veličini grudi diljem svijeta pokazuju da prosječna veličina košarice varira od niske A do visoke vrijednosti C, ovisno o zemlji.

Najveće košarice nose žene u Norveškoj. Slijede Luksemburg, Island, SAD, Ujedinjeno Kraljestvo, Venezuela, Kolumbija, Švedska, Nizozemska i Kanada.

Najmanje košarice nose žene u Vijetnamu, a zatim slijede one u Bangladešu, Kambodži, Nepalu, Kongu, Burmi, Filipinima, Središnjoj Africi, Indoneziji i Šri Lanci.

Hrvatska je 20. na popisu s prosječnom veličinom košarica B i prosječnim indeksom tjelesne mase 26.9., Mađarska je na 22. mjestu isto s B košaricama i indeksom 26.6, a Albanija je na 23. mjestu s prosječnom veličinom košarica B i masom 26.4. Bosna i Hercegovina se može pohvaliti u prosjeku s B košaricama i prosječnim indeksom tjelesne mase 25.3.

Slijedi nas Crna Gora na 33. mjestu s prosječnim košaricama A-B i prosječnim indeksom tjelesne mase 26.2, a na 57. mjestu je Srbija s prosječnom veličinom košarice AA-A i prosječnim indeksom tjelesne mase 25.7.

Izvor: World Population Review

L.B.

Komentari