Emma Watson kaže da nije single nego ”self-partnered”, što mislite o tom terminu?

113
Facebook: Emma Watson

Mlada glumica Emma Watson, još uvijek najpoznatija po ulozi Hermione Granger u filmskoj verziji serijala o čarobnjaku Harryu Potteru, izjavila je ovih dana da nije single nego self-partnered.

U dobi od 29 godina, Emma osjeća, kaže, određen pritisak od strane društva da bude u ozbiljnoj vezi ili braku te da postane majka, no ona se osjeća sretno i ispunjeno i bez toga, a pojam single mnoge navodi da zamisle osobu koja samo čeka da se taj status promijeni, umjesto da uživa u svim ostalim stvarima koje život nudi.

Za novi broj magazina British Vogue Emma je izjavila:

 “Ako nisi izgradio dom, ako nemaš muža ni bebu, a bližiš se tridesetoj te povrh toga nisi još osigurao ni posve sigurnu i stabilnu karijeru ili se još uvijek tražiš… javlja se nevjerojatna količina anksioznosti.”
Priznala je da je i sama dugo smatrala da se ljudi koji tvrde da su single i sretni zavaravaju, no vlastitim iskustvom uvjerila se u suprotno.

Riječ je o temi o kojoj smo nedavno pisali , a reakcije javnosti na Emminu izjavu su podijeljene.

Jedni tvrde da samim odabirom termina koji uključuje riječ partner Emma evocira odnos s partnerom kao normu. Drugi su pak oduševljeni i žele da se njen novoiskovani termin počne šire koristiti. Treće je to potaknulo da se još jednom pobliže pozabave promjenama u društvu koje dovode do toga da sve ozbiljnije promišljamo alternativne životne odabire.

Kakogod bilo, očito je riječ o temi o kojoj nećemo tako skoro prestati raspravljati.

Komentari