Dva flaminga Bestiarumova bestijarija

Osim što se diči nemalim brojem međunarodnih zvijezda na svome programu, zagrebački fetish art festival Bestiarum u svoje redove poziva i brojne domaće umjetnike, među koje s ponosom ove godine ubraja i dvije zvijezde u usponu iz najružičastije od svih umjetničkih kuća – House of Flamingo!

517

Riječ je o kolektivu koji je tek nedavno proslavio službeni rođendan s drugim DRAGram festivalom, no koji brzinom svojega odrastanja obećaje svijetlu i svjetlucavu budućnost za drag umjetnost u Hrvatskoj. Na ovogodišnjem Bestiarumovu lineupu naći će se dvije vrlo različite, no podjednako zanimljive flamingosice čiji će ekstravagantni nastupi natjerati publiku da još danima vidi la vie en rose.

Roxanne-photo-by-Matija-Pecek-(1)Prva dama odaziva se na ime Roxanne i samu sebe opisuje kao energičnu, otvorenu i vedru performericu, a priznaje da je, kao i svaka diva, ponekad i pomalo „kuja“. Zaljubljena u glazbu i rođena da bude zvijezda, Roxanne uvježbava svoju sudbinu pred ogledalom otkako je prvi put obula majčine štikle, a sada glasi kao najbolja plesačica u žestokoj konkurenciji drugih flamingosica i sve pjesme sa svoga širokog repertoara prenosi sa zaraznom energijom koja nikoga u publici ne ostavlja ravnodušnim.

Zavodljiva leđa Roxanne na Bestiarumu će čuvati najmlađa i najprovokativnija članica HoF-a čiji sâm spomen imena izaziva grčeve zadovoljstva – Spazam Orgazam. Upitana o poticajima za svoj imidž, mademoiselle Orgazam ističe da je lik iz popularne kulture koji je u najvećoj mjeri inspirirao njezinu specifičnu estetiku Cruella de Vil, zbog spoja zlobe i ljepote.

Spazam-Orgazam-photo-by-Matija-Pecek-(2)

Upravo je ta mračna ljepota odvaja od konvencionalne predodžbe o drag performericama te ne iznenađuje što mlada Spazam kao omiljenu pobjednicu Drag Racea izdvaja Sharon Needles, poznatu kao gothic drag queen.

bestiarum2015_plakatNema sumnje da će flamingosice zasjati uz bok mnogih drugih zvijezda na pozornici 14. studenoga  u industrijskom kompleksu Jedinstvo, a ulaznice za ovaj jedinstveni cjelonoćni događaj dostupne su putem bankovne transakcije ili u Octopus piercing studiju u Gundulićevoj 37, po aktualnoj cijeni od 130 kuna, dok će na samom ulazu na event puna cijena biti 160 kuna. Sve detalje o ulaznicama pronađite ovdje.

Na Bestiarumu je fetish/fantasy dress code obavezan, no bit će dostupna i garderoba za presvlačenje, a fotografiranje je strogo zabranjeno! Sve informacije o dosadašnjima događanjima i ovogodišnjem programu pronađite na web i Facebook stranicama Bestiaruma.

Umjetnički dio Bestiarumova programa financijski su podržali Grad Zagreb i Ministarstvo kulture, a logistički Pogon i Močvara.

Komentari