Dobro jutro! 7 navika prije spavanja koje će vam olakšati život

54

Način na koji vam počinje jutro određuju vam cijeli dan. Zato je jutro provedeno u strci pokazatelj lošeg ostatka dana. Tu žurbu i nervozu na početku dana uzrokuje neorganizacija, što možete promijeniti uvedete li 7 navika prije spavanja i tako si olakšate jutro, a time i cijeli dan.

Pogled na rokovnik

Navika koju nikako ne biste trebali preskočiti prije lijeganja na spavanje je provjeriti obaveze za idući dan, na temelju čega ćete si napraviti plan koji će uključivati stvari koje trebate pripremiti za ujutro. Ova je navika polazišna, iz nje proizlazi svaki sljedeći korak u jutarnjoj organizaciji.

Odjeća

Odabiranjem odjeće za ujutro radite si ogromnu uslugu jer odjeća zauzima najviše vremena u jutarnjem spremanju. Mnogi ljudi dolaze ispred ormara i ne znaju koju odjevnu kombinaciju odabrati, a još kad košulju ili majicu treba ispeglati, ode i zadnji tramvaj. Zato je za dobro jutro obavezna navika pripremanja odjeće prije spavanja. Koliko god bili umorni za to, sjetite se kako ćete se osjećati ujutro stojeći ispred ormara.

bedroom-old-clothes

Obrok

Pravilo koje vrijedi za odjeću, vrijedi i za „marendu.“ Priprema obroka koji nosite na posao za užinu iziskuje mnogo vremena. Najprije je potrebno odabrati namirnice, onda pripremiti i na kraju upakirati. Najveći stres u jutarnjoj strci može vam prouzročiti traženje posudica ili folije za pakiranje. Hladnjak se u ovom slučaju može usporediti s ormarom: stajat ćete ujutro, još sneni, ispred otvorenog hladnjaka i pitati se zašto niste jelo pripremili navečer.

Kava

Ako vam je za dobro jutro potrebna šalica kave, pripremite sve prije spavanja. U džezvu nalijte vode, a pored štednjaka pripremite posudice s kavom i šećerom. Kad ustanete iz kreveta, upalite štednjak i stavite vodu da zavrije, a za to vrijeme možete oprati zube i riješiti ostale stvari u kupaonici. Kad se do kraja spremite, kava će biti idealna za konzumirati. Tako ćete uštedjeti vrijeme te si izbaciti stres iz jutarnjeg spremanja.

Torba

Spremanje torbe najzahtjevniji je posao koji biste trebali obaviti ujutro. Također uzima prilično vremena te zahtijeva koncentraciju ako ne želite nešto važno ostaviti kod kuće. Zato je prije spavanja dobro sjesti, razmisliti što vam je potrebno za sljedeći dan i spakirati odmah u torbu. Ujutro, nakon kave i doručka, kad je vrijeme za polazak, samo ćete zgrabiti torbu i biti bezbrižni jer je sve što vam treba unutra.

tuširanje

Tuširanje

Da biste si uštedjeli vrijeme ujutro, dobro je razviti naviku večernjeg tuširanja. Osjećat ćete se ugodnije ako odete u krevet svježi, a ujedno si i osigurati nekoliko minuta više sna. Najvažnije, nestat će žurbe u vašim ranim jutarnjim satima, pa će vam tako i dan biti ljepši.

Komentari