Dobar san u prvom BnB-u na svijetu koji nudi stvarno brojanje ovaca

131
ovca

Smještena u blizini brda u sanjivom ruralnom Sussexu, u polju punom pahuljastih domaćih životinja, “kupola za spavanje” nudi priliku za brojanje ovaca kako biste lakše zaspali.

Mali glamping koji je kreirala tvrtka za tehnologiju spavanja može ugostiti dvije osobe na luksuznom bračnom krevetu s pogledom na idilično okruženje iz svih kutova.

Brojanje ovaca više je od bapske priče

Nakon večere, gosti će biti potaknuti da broje ovce dok šetaju svojim oborom prije nego što lagano utonu u blaženi san pod zvijezdama. Dnevno svjetlo najavit će vođenu sesiju joge i doručak pun hrane lokalnog porijekla.

‘Shleep Sanctuary’ kreirala je tehnološka tvrtka za spavanje Emma Sleep, a pokrenuli su i natječaj u kojem dvije osobe imaju priliku isprobati ga kada se otvori u ljeto 2023. godine. Kupola je napravljena nakon ankete koja je pokazala da od 2000 odraslih osoba, njih 44% se borilo zaspati ove godine.

“Moć dobrog noćnog sna ne može se podcijeniti i jasno je da ga nacija sada treba više nego ikad”, primijetio je dr. Dennis Schmoltzi, izvršni direktor tvrtke Emma Sleep.

Više od petine (21%) ispitanika teško je spavalo zbog zabrinutosti oko krize troškova života, dok je 23% stalno zabrinuto zbog posla.

“Brojanje ovaca više je od bapske priče – to je isprobana i testirana tehnika vizualizacije na koju se Britanci oslanjaju kako bi se uspavali. Oni također žude za spokojnim i mirnim okruženjem u koje bi mogli odlutati, što je nevjerojatno važno za kvalitetu sna.”

Studija je također otkrila da 23% ispitanika tvrdi da im je kvaliteta sna sada gora nego ikad prije – a 10% čak priznaje da se ne mogu sjetiti kad su posljednji put dobro spavali

Pokušavajući poboljšati ove nesretne situacije, 14% odraslih upotrijebilo je ‘taktike vizualizacije’ poput brojanja ovaca u pokušaju da se dobro naspavaju.

Studija, provedena putem OnePoll-a, također je otkrila čimbenike za koje vjeruju da povećavaju njihove šanse za dobar san—uključujući svjež zrak i zvukove prirode.

“Kada se redovito prakticiraju, dokazano je da ove vrste vježbi smanjuju broj otkucaja srca potičući sporije disanje i aktivirajući parasimpatički živčani sustav”, rekla je Theresa Schnorbach, znanstvenica za spavanje u Emmi. “Maštovito ometanje također je učinkovita kognitivna strategija za pomoć pri spavanju, gdje zamišljate ugodnu i opuštajuću sliku sa što je više moguće detalja – poput brojanja pahuljastih ovaca dok preskaču ogradu.”

“Cilj je iskoristiti što više kognitivnih sposobnosti kako bi se potisnule zabrinjavajuće misli. Istraživanja pokazuju da to ne samo da skraćuje vrijeme potrebno da se zaspi, već i poboljšava kvalitetu sna.”

Za priliku za osvajanje boravka u ‘Shleep Sanctuary’ s gostom po vašem izboru, posjetite njihovu službenu web stranicu.

Izvor: Good News Network

L.B.

Komentari