Djevojka liznula sladoled u trgovini i vratila ga na police, prijeti joj rigorozna kazna

88

Teksaška policija pokušava identificirati jednu žensku i jednu mušku osobu koje su zajedno sudjelovale u naizgled “zabavnoj igri”, no kojom su ljude dovele u opasnost.

Naime, kako bi stekli popularnost na društvenim mrežama, djevojka je u trgovini otvorila kutiju sa sladoledom i potom ga liznula te ga natrag stavila u zamrzivač, a mladić je to sve snimao. Video je pogledan preko 12 milijuna puta tako da im se činilo kako im je plan uspio dok se nije pojavila vijest da ih traži policija.

Kad ih se pronađe, ne piše im se dobro jer su prema Kaznenom zakonu u Teksasu počinili zločin drugog stupnja manipulirajući potrošačkim proizvodom te im se smiješi kazna od dvije do 20 godina zatvora, uz još 10 tisuća dolara novčane kazne.

Svi proizvodi Blue Bell sladoleda koji je djevojka liznula povlače se s police, a incident je ponukao proizvođače da unaprijede sustav zatvaranja na kutijama.

Oglasila se policija i iznijela redoslijed događaja:

Video se pojavio na društvenim mrežama 28. lipnja, pokrećući istragu koja je vodila iz Walmartovih trgovina u San Antoniju do Houstona i na kraju Lufkina.

Početkom ovog tjedna komentatori u društvenim medijima trgovinu u kojoj je žena lizala sladoled identificirali su da je iz San Antonia. Policija iz San Antonia vjeruje da je to jedan od njihovih Walmart trgovina, no nije bilo moguće pronaći primjerak vitrine za trgovinu koji odgovara onom u videozapisu.

Potraga se potom preselila u trgovine u Houstonu nakon što su istražitelji saznali da identificirana žena možda živi s dečkom u tom području. Ponovno, nije moguće pronaći primjerak izlog trgovine koji odgovara onom u videozapisu.

Ranije ujutro, korporacija Blue Bell uputila je sve svoje voditelje odjela da vide mogu li identificirati lokaciju trgovine. U roku od sat vremena od korporativnog izjašnjavanja, nazvao je Lufkinov voditelj odjela, rekavši da vjeruje da je to bila poslovnica Lufkin Walmart.

U 13:10 sati danas, Blue Bell nas je kontaktirao, rekavši da vjeruju da se videozapis snimio u trgovini Lufkin Walmart i da su preuzeli ono za što su smatrali da je zaražena posuda za sladoled.

Do 16 sati detektivi su dobili video nadzorne kamere u kojem se vidi kako žena vraća sladoled, a koja odgovara opisu osumnjičenika u trgovini Lufkin 28. lipnja oko 11 sati.

Detektivi vjeruju da je žena identificirana i istraga je u tijeku.

„Odgovarajuće optužbe bit će podnesene“, izjavio je direktor tvrtke Lufkin za javnu sigurnost Gerald Williamson.

“Naša najveća briga je sigurnost potrošača – u tom smislu drago nam je što se miče s polica”, rekao je Williamson.

VIRAL BLUE BELL VIDEO INVESTIGATION: Lufkin Police Department is investigating the viral video of a woman licking Blue…

Objavljuje Lufkin Police & FireSrijeda, 3. srpnja 2019.

 

 

Komentari