Djed Mraz ipak će nas posjetiti ove godine – On je esencijalni radnik i stoga ne mora u 14 dnevnu karantenu

34

S obzirom na to da će ograničenja putovanja Covid-19 vjerojatno mnogima poremetiti planove putovanja, mnogi traže jasno definirana pravila što mogu, a što ne mogu učiniti. Ali, kako bi bolje – i optimističnije – shvativši što se može dogoditi 25. prosinca, irska vlada potvrdila je da je Djed Božićnjak esencijalan radnik, pa stoga nije ograničen postojećim mjerama u njegovom kretanju.

Ministar vanjskih poslova Simon Coveney potvrdio je odluku irske vlade Dáilu u potezu koji će djeca iz cijele zemlje dočekati s olakšanjem i radošću. Coveney je rekao da je Djed Božićnjak zatražio dopuštenje za let za Irsku na Badnjak te da je irska vlada odobrila njegove planove putovanja. Međutim, ova se sloboda kretanja može primijeniti samo na Djeda Božićnjaka, potvrđeno je, s time da se djeci kaže da na Badnjak moraju ostati u svojim krevetima i moraju shvatiti da će se Djed Mraz pridržavati strogih pravila društvene distance Poslovni put.

Dodao je: “Važno je reći svoj djeci u zemlji da putovanja Djeda Mraza smatramo ključnim putovanjem u bitne svrhe i stoga je oslobođen potrebe samoizolacije 14 dana te bi trebao moći ulaziti i izlaziti irskog zračnog prostora i zaista u irske domove i izvan njih, a da mu nije ograničeno kretanje. Ali uvjeren sam da djeca ne bi trebala ostati budna noću, jer on mora biti na socijalnoj distanci. Ljudi se moraju držati na udaljenosti od najmanje dva metra u svim fazama kako bi bili sigurni da ćemo čuvati Djeda Mraza, a ujedno i djecu. Dakle, izuzet je, dolazi, to je potvrdio i cijeni činjenicu da je Irska osigurala da će u vrlo, vrlo različitom Božiću 2020. posjet Djeda Božićnjaka biti nešto što će ostati dosljedno.”

Izvor: Independent

Komentari