Dirljiva poruka iz riječkog azila – Studeni je mjesec udomljavanja starijih pasa

37

Azil za pse “Društvo za zaštitu životinja Rijeka” uputio je dirljivu poruku svim građanima:

“Zima je pokucala i na azilska vrata, a pred nama je još mnogo dana ispunjenih hladnoćom. Mrak pada prebrzo, a s njim dolaze i još niže temperature koje starijim psima posebno teško padaju. Iako dobiju dekicu i “gnijezdo” od slame u kojem se mogu zagrijati, svi oni sanjaju o toplom kutku, uz peć koja grije i ruku koja ih nježno miluje. Starčići su posebno dragi, umiljati i privrženi ljudima, a njihova zahvalnost je neizmjerna. Bez obzira koliko strpljivi bili, zimski dani u azilu za njih su teški i od srca im priželjkujemo sretno udomljenje. Oni imaju nešto manje vremena za sreću od mlađih pasa, a itekako zaslužuju živjeti život voljenog obiteljskog ljubimca. Ne treba se opterećivati razmišljanjima o godinama i mjesecima, jer prava ljubav nije ograničena vremenom, a udomljavanje seniora čin je ogromne dobrote i nesebičnosti koja i čovjeka i životinju oplemenjuje i usrećuje zauvijek. Mnogi se seniori u svom novom domu i pomlade, kao da ih obuzme nova volja za životom i uživanjem u dugo željenoj obitelji. To nam je najbolji dokaz je da ljubav zaista može učiniti čudo!

Studeni je mjesec udomljavanja starijih pasa, a ovih ćemo dana podsjetiti i na naše sijede njuškice koje već dugo čekaju…”

Ovim putem podsjećamo i kako tijekom četvrtka i petka, 26. i 27. studenog, u vremenu od 9.30 do 20.00 sati, u kućici postavljenoj na Korzu ispred zgrade Grada Rijeke, građani  mogu donirati 20 kuna, a zauzvrat dobiti kuglicu u koju će moći napisati božićnu poruku ili želju te potom kuglicu objesiti na božićnu jelku na Korzu. Ovogodišnja humanitarna akcija ima dvije namjene, odnosno sredstva će se prikupljati za potrebe Socijalne samoposluge „Kruh Sv. Elizabete“ te za potrebe Azila za pse “Društvo za zaštitu životinja Rijeka“ . Inicijatori i ovogodišnje akcije Kuglice dobrih želja su Udruga studenata biotehnologije Sveučilišta u Rijeci u suradnji s Gradom Rijeka, a u akciji pomažu volonteri, studenti riječkog Sveučilišta. Za ovogodišnju je akciju pripremljeno 800 kuglica.

 

Komentari