Dirljiv trenutak: Žena je bila slijepa 15 godina, a sada je prvi puta vidjela svoje unuke

29

Ženi, koja je ostala slijepa prije 15 godina, napokon je vraćen vid nakon operacije koja joj je promijenila život. Liječnici su vjerovali da je 59-godišnja Connie imala glaukom kada je prije više od deset godina naglo počela gubiti vid. Ali onda je oftalmolog dijagnosticirao kataraktu u 2018. godini – jedno od najčešćih i najlječivih problema s vidom kod odraslih.

Connie, koja živi u Coloradu, počela je 2003. primjećivati aureole i prizme na svjetlima tijekom vožnje te je otišla liječniku koji joj je rekao da ima glaukom. Tri tjedna kasnije izgubila je još više vida.

Oslijepila je. Odlučna da ne dopusti da je zdravstveno stanje zaustavi, Connie je nastavila raditi stvari koje je i prije voljela – poput klizanja na ledu, kajakarenja, kampiranja i posjećivanja sportskih događaja i koncerata.

“Jednostavno sam živjela život koliko sam mogla, na isti način kao i prije gubitka vida”, rekla je. Ipak, nekim se stvarima teško prilagodila. “Nisam bila baš sigurna kako koristiti štap i nastavila bih hodati u grmlju”, rekla je. “Morala sam imati nekoga sa sobom dok sam kuhala kako bih bila sigurna da hrana izgleda dobro. Nisam mogla usisavati i morala sam čistiti po teksturi površine. “

Zatim je prije tri godine otišla na operaciju koja joj je promijenila sve u životu. Dana 12. studenog operirano joj je desno oko. “Kad su mi sutradan skinuli flaster, prvo što sam vidjela bila je sestra, njezine obrve, trepavice i zjenicu. Počela sam plakati”, rekla je Connie. “Dala mi je pročitati kartu oka, a prvi redak koji sam pročitala bio je 20/20. Išla sam i na operaciju drugog oka i odmah nakon Dana zahvalnosti mogla sam vidjeti 20/20 s oba oka.”

Conniein pas vodič Talulah Mae sada je preuzeo ulogu voljenog kućnog ljubimca. Također ima posao kao referent jedinice u UCHealthu.

Prvi put je mogla vidjeti svoju unučad. “Najstarija ne izgleda nimalo onako kako je izgledala kad je imala tri tjedna”, našalila se Connie. “Moram gledati kako cvijeće cvate i raste lišće na drveću”, rekla je oduševljeno. “Ljudi misle da je zamorno gledati kako raste trava, ali kad godinama niste vidjeli travke, jednostavno to obožavate ponovo vidjeti.”

Ponovno vidjeti muža? Connie kaže: “I dalje je najzgodniji muškarac ikad i još sam uvijek zaljubljena u njega.” Sada je uzbuđena što će ponovno iskoristiti odmore na kojima je par bio dok je bila slijepa. “Odveo me do obale Oregona, Yellowstonea. Sada samo želim to doživjeti ponovno ”, rekla je.

Izvor: Good News Network

Komentari