Deset načina kako izgledati mlađe

76

Izgledati mlađe ne dolazi od čarobnog napitka, ali to je dobra vijest: moć je zapravo u vama. Uz nekoliko jednostavnih promjena u svakodnevnoj rutini, možete uspjeti biti osoba za koju svi kažu da izgleda sjajno za njezinu dob. Kako bismo točno saznali što nam je činiti, dr. Angeli J. Lamb, ravnateljica dermatološkog fakulteta Westside Mount Sinai i izvanredna profesorica dermatologije podijelila je svoje najvažnije savjete kako izgledati 10 godina mlađe.

Ne trljajte oči

Najbrže stari koža na vratu, čelu i oko očiju. Također, ona oko očiju je najosjetljivija. Sjetite se toga sljedeći put kada krenete trljati oči. To može uzrokovati pucanje sitnih krvnih žilica, što pak može rezultirati podbuhošću i pojavom bora.

Uložite u serum

Konkretno u serum koji sadrži vitamine C, A i E, oni su ključni za zdravu kožu.

Pijte dovoljno vode u danu

Povećanje količine vode koju pijete u danu može spriječiti ljuštenje kože, kao i da ona izgleda beživotno i sivo. Mnogi dermatolozi preporučuju da se pije 8 čaša vode dnevno, a dobro je uz to koristiti i razne kreme s hidratantnim svojstvima. Ako vam je zrak u stanu ili kući jako suh, razmislite i o korištenju ovlaživača te izbjegavate tuširanje u jako vrućoj vodi jer i to isušuje kožu.

Isperite regenerator hladnom vodom

Baš kao što vruća voda može isušiti kožu, malo hladne vode može pomoći kod hidratacije. Točnije, može pomoći pri zadržavanju regeneratora u vlasima, a rezultat toga je sjajna kosa.

Kremu s faktorom nanosite svakih 90 minuta

Koristite kremu sa zaštitnim faktorom kako bi vam koža izgledala mlado i zdravo. Kada ste vani, ponovno ju nanosite svakih 90 minuta.

Dovoljno spavajte

Hormoni stresa i nedostatak sna mogu uzrokovati raspadanje kolagena i ubrzati starenje.

Smijte se često

Slično spavanju, smijanje, dobi odnosi s ljudima i radost mogu vas pomladiti. Znanstveno je dokazano. Smijanje povećava funkciju krvnih žila, smanjuje stres, dvije ključne stvari za mladolik izgled.

Nosite kape i šešire

Ako idete u šetnju ili na planinarenje, niste kapu ili šešir. Da, kreme sa zaštitnim faktorom su važne, ali važna je i fizička zaštita od sunca.

Ako ćete ići na botox, birajte pravi trenutak

Ako mislite koristiti botox, s njime treba krenuti rano, čim se pojave prve bore, tada je njegovo djelovanje najbolje. Tako ćete prevenirati da male borice postanu duboke bore koje je teško sakriti ili sanirati.

Prestanite se toliko brinuti oko starenja

Jednostavno prihvatite sebe takve kakvi jeste. Starenje nije nužno nešto što treba rješavati ili “liječiti”. To je prirodni proces. Jedite zdravo, krećite se i uživajte u životu. Ne stresirajte se oko starenja.

Izvor: Eat This

L.B.

Komentari