Deliveroo kreirao skladbu koja rastjeruje – galebove

130
galebovi

Riječko područje obiluje galebovima koji kopaju po kontejnerima, napadaju manje ptice od sebe, a zabilježeni su i slučajevi kada su galebovi otimali ljudima hranu iz ruke. Dostavni brend Deliveroo je odlučio tome stati na kraj. Naime, identično je stanje stvari i u Velikoj Britaniji.

Numera ‘Bye Gull Bye’

Deliveroo se udružio sa stručnjakinjom za galebove dr. Madeleine Gomas i osmislio prvu skladbu za tjeranje galebova. Riječ je o skladbi pod nazivom Numera ‘Bye Gull Bye’.

Aisha Jefferson iz Deliverooa rekla je: “Jedan od najvećih ljetnih rituala je objedovanje na otvorenom, posebno na plaži, ali galebovi mogu izazvati pustoš na vašem mirnom pikniku. Ako ste zabrinuti zbog galebova koji kradu hranu, naša ekipa Chipwatcha bit će pri ruci da vas zaštiti od toga da svoju hranu ne morate dijeliti s našim letećim prijateljima. Ako plaža nije vaš đir, ali ipak se nađete u situaciji da pokrijete svoje grickalice, pripremili smo pjesmu koja će sigurno omesti i odvratiti galebove od vaše hrane. Nadamo se da će to biti glazba za vaše uši, ali ne toliko dobra za galebove…”

Skladba sadrži melodične, ali ipak prodorne zvukove glasanja prirodnih neprijatelja galebova. Naime, kako je istakla dr. Gomas, galebovi imaju vrlo istančan sluh pa kada u blizini čuju zvukove svojih prirodnih neprijatelja, reakcija im je bijeg.

L.B.

 

Komentari